Antena Meniu Search
x

Video Ursul care a terorizat o comună din Bihor ar fi fost relocat, susţin localnicii: "A fost adus! Vin cu el frumos în maşină, l-au pus frumos la noi în pădure"

Urşii i-au terorizat pe localnicii din comuna Sânmartin, judeţul Bihor! De aproape o săptămână oamenii nu au mai reuşit să închidă un ochi de teama sălbăticiunilor. Zeci de animale au fost ucise. Autorităţile sunt acum în alertă maximă şi caută ursul inclusiv cu o dronă cu termoviziune.

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 21:38

Vezi și

Localnic: Te gândeşti de două ori înainte de a veni prin zonă...

Ursul a dat primul atac la o fermă. Sălbăticiunea a intrat în grajd şi a ucis mai multe animale.

George Bologan – fermier păgubit: În faţa grajdului un ţap adus din Austia cu pedigree, mort. Ies afară, mă uit mai încolo..hopa! Încă un ţap, tot cu pedigree, adus din Austria, pe bani grei. 

Cristian Lazăr, primarul comunei: După cum aţi putut vedea pe cadavrele animalelor, ursul este extrem de agresiv, este un urs pornit să ucidă şi nu putem sta liniştiţi până când vom vedea situaţia rezolvată. 

Pe acelaşi subiect

Oamenii simt pericolul tot mai aproape

Ferma e la mai puţin de 200 de metri de un loc de joacă.

Localnic: Copiii dimineaţa la autobuz, au plecat cu părinţii că le-a fost frică.

Iar la nici două zile, ursul a plecat din nou în căutare de hrană. Fiara a făcut ravagii în gospodria unui alt localnic şi a omorât nu mai puţin de 12 capre de rasă, evaluate la 800 de euro bucata. 

Marinel Hotea, fermier păgubit: Ucise au fost 8 şi încă 4 rănite, rănite grav. Acolo e zonă locuită, zonă împrejmuită, deci câini sau şacali nu aveau pe unde să intre. 

Ioan Popoviciu gestionar fond de vânătoare: Este violent. Practic după doi oameni a fugit. Deci nu e vorba de un urs aici, sunt mai mulţi. Aici sunt 3-4 urşi care au fost văzuţi

Oamenii cred că animalul a fost relocat la ei în localitate

Ioan Popoviciu- gestionar fond de vânătoare: A fost adus! Nu a existat urs aici

George bologan, fermier păgubit: A fost tranchilizat undeva în Braşov. Vin cu el frumos în maşină, l-au pus frumos şi l-au urcat la noi în pădure. 

În zilele următoare se vor organiza noi pânde pentru capturarea ursului, iar voluntarii se vor ajuta şi de drone. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Ursul care a terorizat o comună din Bihor ar fi fost relocat, susţin localnicii: "A fost adus! Vin cu el frumos în maşină, l-au pus frumos la noi în pădure"