Antena Meniu Search
x

Video "Ursul e un criminal". Localnicii unei comune din Alba trăiesc un adevărat coşmar: în doar câteva zile, urşii au măcelărit zeci de vaci

Urşii îşi schimbă locul, dar năravul ba. Localnicii unei comune din judeţul Alba trăiesc un coşmar, după ce sălbăticiunile au început să le dea târcole gospodăriilor şi le ucidă animalele. În doar câteva zile, zeci de bovine au fost omorâte de urs. Fermierii privesc nepuncioşi la pagubele enorme lăsate în urmă.

de Dorin Gâldău

la 03.11.2023, 08:47

Vezi și

"Ne punem seara în pat cu gândul ursului şi ne trezim cu gândul ursului", spune Mihai Dan. Este declaraţia unuia dintre fermierii din comuna Întregalde. Sunt luni de zile de când oamenii trăiesc sub teroarea urşilor, care aproape zilnic le calcă gospodăriile şi le ucid animalele. "Când vine noaptea se desfăşoară un film horror. Ursul din realitate, dacă îmi daţi voie să zic, este un criminal", a declarat Mihai Dan.

Primarul comunei a format o echipă de intervenţie formată din mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi

Mihai provine dintr-o familie de fermieri şi de aici a moştenit şi dragostea pentru creşterea animalelor. Însă după vizitele repetate ale sălbăticiunilor a rămas cu o pagubă financiară uriaşă. Disperat, a cerut sprijinul autorităţilor. "Atacurile ursului sunt frecvente. Omoară chiar şi două vaci într-o noapte. Nu este un singur urs, sunt trei pe care i-am filmat pe cameră", a declarat Mihai Dan. "Ursul care se găseşte aici la noi a atacat peste opt vite, opt care au fost identificate, dumnealui aflându-se la a patra solicitare către autoritatea noastră", a declarat Victoria Moga, primar Întregalde.

Iar ca el, mulţi alţi localnici trăiesc aceiaşi dramă. Primarul comunei a format o echipă de intervenţie formată din mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi, iar în sprijinul lor au venit şi reprezentanţii Gărzii Forestiere, însă legea spune că intervenţia asupra sălbăticiunilor se face gradual. Adică în primă fază se încearcă îndepărtarea animalelor prin diverse mijloace, iar dacă acestea nu dau roade şi urşii se întorc, abia atunci aceştia se pot tranchiliza şi reloca.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » "Ursul e un criminal". Localnicii unei comune din Alba trăiesc un adevărat coşmar: în doar câteva zile, urşii au măcelărit zeci de vaci