Antena Meniu Search
x

Video Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați

Explozie devastatoare aseară într-un bloc din Craiova! Aproape de miezul nopţii, mai mulţi oameni s-au trezit prinşi sub dărâmături, după ce suflul unei deflagraţii a făcut ravagii la parterul clădirii. O femeie a fost găsită fără suflare, îngropată sub tonele de moloz. Alte două persoane au ajuns în stare gravă la spital. Uşile apartamentelor au zburat din balamale, iar cablurile electrice au ţâşnit pur şi simplu din pereţi. Locuinţele oamenilor s-au transformat în capcane mortale. Imediat a fost activat planul roşu de intervenţie şi a urmat o amplă misiune de salvare. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional! 

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 10:39

Vezi și

- Am intrat să vedem dacă e cineva în viaţă. 

- Cineva ţipa: E cineva rănit, e mort! 

- O bubuitură puternică de tot, uşa a zburat către mine! 

Explozie într-un bloc din Craiova. Zeci de oameni s-au trezit prinşi sub dărâmături

Pe acelaşi subiect

Craiova. Puţin timp înainte de miezul nopţii. O explozie devastatoare zguduie din temelii întreg blocul, iar în fracţiune de secundă, oamenii se trezesc sub dărâmături.

Uşile apartamentelor devin adevărate proiectile.

- Am văzut un suflu. Eu tocmai intram în casă şi uşa a venit peste mine. Geamurile sparte, erau zidurile jos puse tot. 

- Uşile la parter nu mai e nimic, geamuri, toate sunt sparte, sunt făcute varză.

Cei care reuşesc să se salveze aud ţipete de groază. Trei persoane, o bătrână, dar şi alte două femei, mamă şi fiică, imploră cu ultimele puteri să fie salvate. 

- Cineva ţipa: E cineva rănit, e mort! 

- Decât dânsa a reuşit să strige: Ajutor, ajutor! 

- A stigat la ea: Maria, Maria! 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi echipajele încă sunt pe drum, fără să clipească, mai mulţi bărbaţi intră în infern pentru a îşi salva vecinele. Printre ei se află şi Vlad.

Vlad: Am strigat şi am început să scoatem de acolo. Să îi ajutăm, să îi salvăm.

Însă, pericolul paşte îndeaproape.

Firele electrice ce atârnă printre fragmentele clădirii, ameninţă să facă noi victime. Două dintre victime sunt scoase la timp de sub tonele de moloz şi cărămidă. 

- Trei erau de fapt, dar noi decât două am scos.

Fiica uneia dintre femeile salvate rămâne prinsă sub dărâmături.  

- Ar fi căzut toate greutăţile zi molozul pe dânsa. 

Inspector-şef ISU Dolj, Bogdan-Constantin Vlăduţoiu: A fost extrasă de sub dărâmături, i s-au acordat manevrele de resuscitare. 

În zadar însă. Imediat ajung mai multe echipaje de intervenţie care încep o misune contra-cronometru. În scurt timp se activează şi Planul Roşu de Intervenţie. 

Dan Diaconu, prefect Dolj: Obiectivul nostru este să căutăm ca nu cumva să mai fie persoane pe sub dărâmături. 

Zeci de familii au rămas pe drumuri, după explozie

Operaţiunea a durat întreaga noapte. Între timp, locatarii sunt lăsaţi să-şi recupereze ce le-a mai rămas din munca de o viaţă. Pentru că stuctura blocului a fost grav afectată, zeci de familii au rămas acum, în prag de sărbători, pe drumuri.

Dan Diaconu, prefect Dolj: Au stabilit nişte locaţii în care pot fi cazaţi şi stabilizate aceste persoane care nu au unde locui. 

Inspector-şef ISU Dolj, Bogdan-Constantin Vlăduţoiu: Cel mai probabil, în acest imobil nu se va mai putea intra cel puţin în perioada următoare.

În urma exploziei, o mare parte din tavanul ce delimita parterul de etajul 1 al clădirii s-a prăbuşit. Blocul, construit încă din anul 1960, nu era branşat la reţeaua de gaz. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați