Antena Meniu Search
x

Video "Vă duceţi în birou cu un om căzut aici?". Un bărbat lovit de maşină, lăsat să zacă pe stradă chiar în faţa sediului Poliţiei din Codlea

Indiferenţă dusă la extrem. Un accident provocat azi-dimineaţă în judeţul Braşov a arătat încă o dată ignoranţa şi slăbiciunile angajaţilor din Poliţia Română. Doi agenţi de poliţie sunt anchetaţi pentru modul în care au acţionat după ce un bărbat de 35 de ani a fost lovit de o maşină pe trecerea de pietoni, în faţa clădirii unde lucrează. Au lăsat martorii să cheme ajutoare, în condiţiile în care la câţiva zeci de metri se afla sediul Serviciului de Ambulanţă. Victima a rămas inertă pe asfalt minute în şir. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.11.2023, 19:32

Vezi și

Martor: Ia uitaţi, Poliţia Română nu face nimic. Domnu' poliţist, vă duceţi în birou cu un om aici căzut, nu?

Poliţiştii nu au sunat nici măcar la 112

Sunt imagini revoltătoare surpinse la scurt timp după accident. Impactul a avut loc în centrul oraşului, exact pe trecerea de pietoni din faţa sediului Poliţiei din Codlea. Martorii îi acuză pe cei doi agenţi aflaţi în timpul serviciului că tratează victima cu indiferenţă.

Martor: Să vină odată ambulanţa. De 10 minute sunt eu aici. Unde trăim, în Africa? În junglă?

Pe acelaşi subiect

Martor: Nu vă e ruşine?

Poliţist: Am sunat la 112.

În realitate, însă, niciunul dintre ei nu sunase la urgenţe şi nici nu s-au asigurat că victima mai trăieşte. 

Martor: Pulsul i l-au luat să vezi dacă mai trăieşte?

Poliţist: Nu i-am luat pulsul...

Accidentul a avut loc la ora 05:25 dimineaţa.

Bărbatul a zăcut minute bune pe asfalt fără să-l ajute nimeni

Pietonul, în vârstă de 35 de ani, traversa pe trecere. Când să ajungă pe partea cealaltă a străzii, a fost izbit în plin de o maşină care venea cu viteză şi aruncat la şapte metri distanţă. Imediat după impact, au ieşit în stradă şi cei doi agenţi din sediul de Poliţie. Un martor a sunat la 112, însă medicii au sosit la faţa locului abia după 13 minute. Peste alte 10, a ajuns şi un al doilea echipaj de salvare.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Substaţia Codlea a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Braşov se află în această curte, la doar 70 de metri de locul în care s-a întâmplat accidentul, respectiv de sediul Poliţiei Municipiului Codlea. Trecerea de pietoni este exact cea din spatele meu.

Martorul care a sunat la 112 a dat o adresă greşită

Întârzierea medicilor are, totuşi, o explicaţie. Şocat, martorul care a sunat la 112 ar fi dat o adresă greşită, în Braşov, nu în Codlea. Un apel făcut de poliţiştii-martori ar fi făcut diferenţa. 

Daniel Zontea, purtător de cuvânt IPJ Brașov: Ofiţerul de serviciu care se afla la sediul Poliţiei Minicipiului Codlea, doar după ce s-a convins că e vorba despre un accident rutier, a revenit în sediul poliţiei pentru a solicita sprijinul autorităţilor, însă acest sprijin era deja efectuat în cel de-al doilea apel de urgenţă.

Victima a ajuns în stare gravă la spital şi e internată la Terapie Intensivă. 

Şoferiţa de 19 ani care a provocat accidentul s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Anchetaţi sunt şi cei doi agenţi pentru modul în care au acţionat după accident.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Vă duceţi în birou cu un om căzut aici?". Un bărbat lovit de maşină, lăsat să zacă pe stradă chiar în faţa sediului Poliţiei din Codlea