Antena Meniu Search
x

Video "Vă închipuiţi ce e acolo?" Un oraș din Vâlcea, înghițit de gunoaie de mai bine de două luni. Firma de salubrizare a pierdut licenţa

Mormane de gunoaie, cu asta se luptă oraşul Băbeni, din Vâlcea. De mai mult de două luni de zile deşeurile menajere nu au fost ridicate. Motivul? Firma de salubrizare a pierdut licenţa, iar primăria nu a făcut până acum un alt contract. S-au aplicat, în total, amenzi de 100.000 de lei. Localnicii spun că se simt ca într-o mare ghenă şi se tem de infecţii şi rozătoare. 

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 13:51

Vezi și

Localnic: Suntem într-un munte de gunoaie.

Pe zi ce trece, oraşul vâlcean Băbeni pare înghiţit de gunoaie. Pubelele sunt arhipline, iar străzile ţin loc de tomberon.

Localnică: De două luni şi jumătate nu le ia. Ce vor nu ştim. Câini, gunoaie, saci plini, am văzut la blocuri rămâi blocat. Vă închipuiţi ce e acolo de şobolani, de şoareci, de viermi până la urmă.

Mirosul a devenit insuportabil

Pe acelaşi subiect

Deşi este încă frig afară, mirosul a devenit şi el insuportabil. Dar oamenii se tem de zilele mai calde.

Localnic: Normal că te afectează. Mizerie, miros. Au promis că vin să le ia. A zis că vine săptămâna, că agajează maşină de salubritate, să vină să le adune. Dar nu se ştie când şi cum.

De peste două luni deşeurile menajere nu au mai fost ridicate. Motivul: firma care se ocupa de ridicarea lor a pierdut licenţa de fucţionare, iar un nou contract nu a fost semnat.

Primar: E o problemă acută. E greu să administrezi în sensul ăsta gunoiul pentru că noi am avut bugetul foarte mult întârziat la nivelul localităţii. L-am aprobat acum două săptămâni şi acum suntem în procedură de achiziţiie a serviciului de salubritate.

Amenzi de 60.000 de lei

Pentru că oamenii au făcut inclusiv sesizări la Garda de Mediu. Pe lângă avertismente, administraţia a primit şi două amenzi, de 60.000 de lei. 

Ștefan Păun, Garda de Mediu Vâlcea: Nu are contract de ridicare a deşeurilor.

Primăria Băbeni are termen până luni să rezolve problema gunoiului. Altfel riscă o nouă sancţiune. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 6 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Vă închipuiţi ce e acolo?" Un oraș din Vâlcea, înghițit de gunoaie de mai bine de două luni. Firma de salubrizare a pierdut licenţa