Antena Meniu Search
x

Video "Atât, şefule. Nu toată lumea, doi poliţişti". Imagini șocante la Mătăsaru: munți de gunoaie și fier vechi, inclusiv epave de autobuze, tronează în curțile localnicilor

Zeci de poliţişti, jandarmi, comisari de la garda de mediu şi mascaţi au năvălit dimineaţă în comuna Mătăsaru, judelul Dâmboviţa. Faţă în faţă cu mii de tone de gunoaie. Munţi de deşeuri, electrocasnice stricate şi chiar epave de maşini şi autobuze tronează în multe dintre curţile oamenilor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 28.02.2024, 21:03

Vezi și

Desfăşurare importantă de forţe în această dimineață, în comuna dâmboviţeană Mătăsaru. Într-o acțiune de combatere a evaziunii fiscale și a incendierilor ilegale de deșeuri, zeci de mascați, polițiști și comisari ai Gărzii de Mediu le-au dat localnicilor trezirea și au dat peste mii de tone de gunoaie. Imaginea munților de deșeuri găsite în curţi, electrocasnice stricate şi chiar epave de maşini şi autobuze, i-a şocat inclusiv pe cei veniţi în control.

"S-a mutat Filaretul? Ce e mă, aici? Ce e asta?" 

Localnicii jură că nu incendiază deșeurile

Speriaţi că autorităţile le confiscă "marfa", localnicii jură că nu au incendiat niciun deşeu. 

Pe acelaşi subiect

"Nu dăm foc, şefule! Nu e incendiere. Bătrâna aia dă foc, că stă aici cu ăla micu' ...".

Descinderile oamenilor legii din această dimineaţă fac parte "din ciclul de acţiuni constante desfășurate de Garda Națională de Mediu pentru combaterea fenomenului infracţional de colectare, deținere si comercializare deşeuri valorificabile".

"Acțiunile sunt inopinate, sunt desfășurate aleator în toate județele țării, în funcție de informațiile pe care le acumulâm. Pe lângă sancțiune, oprirea activității și sesizarea penală, cea mai importantă măsura pe care o ia Garda de Mediu este confiscarea deșeurilor cu valoare materială - această procedură fiind o reală lovitură aplicată făptuitorilor din domeniu. Colectarea ilegala a deseurilor si mai ales incinerarea lor in vederea valorificarii, reprezinta o problema constanta si grava cu care se confrunta țara noastră. Au fost verificate 13 amplasamente din care doar 5 detineau autorizatie de mediu, o societate nu detine autorizatie de mediu, pe 8 dintre ele se desfasurau activitati de colectare deseuri feroase si neferoase fara autorizatie de mediu. Au fost aplicate 15 sanctiuni in cuantum de 600.000 lei, au fost intocmite3 sesizari penale pentru incinerare deseuri. Se confisca o cantitate de aproximativ 100 de tone", au transmis autoritățile. 

La descinderi au participat reprezentanți de la Garda Națională de Mediu, jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița și Prahova, dar și efective de la Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.

- Articol realizat cu ajutorul informațiilor și imaginilor obținute de reporterul Observator Bianca Iacob -

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Atât, şefule. Nu toată lumea, doi poliţişti". Imagini șocante la Mătăsaru: munți de gunoaie și fier vechi, inclusiv epave de autobuze, tronează în curțile localnicilor