Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea, subiect de contre între Arhiepiscopul Tomisului şi BOR: "Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere"

Arhiepiscopul Tomisului şi conducerea Bisericii Ortodoxe Române se contrează din nou. De data aceasta, pe tema vaccinării. ÎnaltPreasfinţitul Teodosie i-a îndemnat pe credincioşi să nu se imunizeze, pentru că, citez "Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta". Patriarhia a reacţionat dur: mesajul este unul greşit, pentru că oamenii trebuie să asculte în acest caz de medici, nu de preoţi.

de Redactia Observator

la 15.10.2021, 19:22

Vezi și

ÎPS Teodosie - arhiepiscopul Tomisului: E o neorânduială în această forțare, care este nefirească, fără temei și cu rolul de a speria ca să vă vaccinați forțat. Nu acceptați!

Este îndemnul venit din partea Înaltpreasfinţitului, la Radio Dobrogea, postul arhiepiscopiei Tomisului. Este o declaraţie care contrazice poziţia Bisericii Ortodoxe Române.

Reacţia Bisericii Ortodoxe Române: Trebuie distins limpede între problema certificatului verde și îndemnul unui cleric împotriva vaccinării. Ultimul e total și ferm dezavuat de Biserică. 

Chiar dacă ştie prea bine acest lucru, arhiepiscopul Tomisului şi-a continuat discursul, inclusiv cu informaţii neadevărate. ÎPS Teodosie - arhiepiscopul Tomisului: Am citit clar că Uniunea Europeană a anunţat că vaccinul va înceta. De ce inainte de a inceta este cea mai intensa propaganda pro vaccin si a obligativitătii vaccinului? 

Pe acelaşi subiect

Contre între Arhiepiscopul Tomisului şi conducerea Bisericii Ortodoxe Române

Patriarhia consideră mesajul greşit. Reacţia Bisericii Ortodoxe Române: Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii în martirii unei cauze false. Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală. 

Arhiepiscopul Tomisului i-a mai îndemnat pe oameni să meargă în instanţă dacă le sunt impuse restricţii pentru că nu sunt vaccinaţi.

ÎPS Teodosie - arhiepiscopul Tomisului: Frica de restricții nu e o virtute, ci este chiar un păcat. Frica de Dumnezeu trebuie să biruiască această frică de boală și de restricții. 

Biserica Ortodoxă face însă altă recomandare. Reacţia Bisericii Ortodoxe Române: Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale. 

Declaraţiile conducătorului bisericii Tomisului au stârni un val de reacţii, unele de aprobare, altele, critice. Referitor la acestea din urmă, purtătorul de cuvânt al arhiepiscopiei şi moderatorul emisiunii a făcut precizări într-o postare pe Facebook. "Eugen Tănăsescu se declară nemulţumit că nu îşi poate exprima opinia personală într-o emisiune şi spune că CNA caută un motiv pentru a anula licenţa postului de radio la care lucrează. De altfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a sesizat şi ar putea da sancţiuni. Nu este prima dată când Înaltpreasfinţitul Teodosie vine cu declaraţii controversate în timpul pandemiei şi contrare mesajelor Patriarhiei. A ignorat în repetate rânduri regulile impuse de biserica ortodoxă română sau de autorităţi"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Vaccinarea, subiect de contre între Arhiepiscopul Tomisului şi BOR: "Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere"