Antena Meniu Search
x

Foto Patriarhul Daniel îndeamnă la înmulțirea rugăciunii și respectarea măsurilor de protecție, în plin val 4 al pandemiei. Mesaj pentru credincioși

Patriarhul României a transmis joi un mesaj prin care îndeamnă la înmulțirea rugăciunii în această perioadă a pandemiei. Preafericirea Sa îndeamnă credincioșii să respecte măsurile de protecție sanitară și să asculte îndemnurile medicilor, transmite agenția de presă a Patriarhiei, Basilica.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 14:40

Patriarhul Daniel
Patriarhul Daniel - Basilica.ro

Îndemn la rugăciune şi grijă pentru sănătate, de la Patriarhul Daniel

"În această perioadă extrem de grea, când ţara noastră se confruntă cu cel mai intens val al pandemiei care sufocă secțiile ATI ale spitalelor, Patriarhia Română îndeamnă stăruitor pe toţi credincioşii şi pe toţi clericii săi să sporească rugăciunea pentru sănătate, să respecte măsurile de protecție recomandate de autoritățile medicale şi să asculte îndemnurile medicilor ce lucrează pentru alinarea suferinţei bolnavilor. Viaţa şi sănătatea, fiind daruri primite de la Dumnezeu, trebuie păstrate şi cultivate cu multă grijă, smerenie şi înţelepciune, spre binele personal, al familiei şi al societăţii în care ne aflăm", a transmis Patriarhul.

Biserica Ortodoxă Română, în plin scandal după o investigație Recorder

O anchetă Recorder face valuri în online, dar şi în Biserica Ortodoxă Română. Jurnaliştii au publicat rezultatele unei investigaţii de opt luni care arată mecanismul prin care clericii accesează bani publici, asupra cărora odată ce îi dă statul nu mai are niciun mijloc de control. Odată ajunşi în conturi, banii s-ar împărţi firmelor de casă şi apropiaţilor Bisericii Ortodoxe Române.

Totul s-ar face cu ştiinţa Preafericitului Daniel. Reprezentaţii Bisericii, dar şi preoţi din toată ţara, au respins acuzaţiile. Însă cele două personaje cheie din anchetă: un preot şi un consilier general au demisionat.

Investigaţia vizează construcţia şi reabilitarea de biserici şi monumente religioase din bani publici. Sub o identitate falsă, pretinzând că poate accesa fonduri europene, jurnalistul Recorder a pătruns în cercuri cu influenţă din Biserica Ortodoxă Română.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Patriarhul Daniel îndeamnă la înmulțirea rugăciunii și respectarea măsurilor de protecție, în plin val 4 al pandemiei. Mesaj pentru credincioși