Antena Meniu Search
x

Val de amenzi pentru nerespectarea regulilor anticoronavirus în acest weekend

Neregulile sunt la ordinea zilei. După ce premierul a cerut sâmbătă autorităţilor să se asigure că legea este respectată, aproape 8000 de poliţiştii, jandarmii şi agenţi ai inspectoratelor de muncă au luat la pas pieţele, centrele comerciale, terasele sau chiar... târgurile auto. Au dat şi amenzi, însă oamenii nu sunt impresionaţi nici de sancţiuni, nici de numărul mare de cazuri noi înregistrate în ultimele zile.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 13.07.2020, 00:56

Vezi și
  • Valoarea totală a amenzilor e de 750 de mii de lei.
  • Aproape 8000 de poliţişti şi jandarmi trimişi la verificări.

La puţin peste 12 ore de la apelul premierului, în ţară controalele s-au înteţit controalele. Primele pe listă au fost cluburile şi terasele.

Diana Sarca, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Poliţiştii vizează în activitatea aceasta în primul rând o zonă preventivă, o zonă de conştientizare.

Oamenii şi-au continuat oricum distracţia, cu poliţiştii printre ei.

“Noi oamenii avem nevoie de socializare. E clar că noi avem nevoie de deschiderea teraselor într-un program prelungit. Nu cred în acest virus”, spune un client.

În biserici, aceeaşi situaţie. La Mânăstirea Radu Vodă, peste jumătate dintre credincioşi au renunţat la mască, în ciuda recomandărilor făcute chiar de biserică. În Baia Mare în schimb, controalele i-au convins pe enoriaşi că au nevoie să îşi acopere faţa, măcar în interior.

Pieţele au fost următoarele la rând. În Bucureşti, poliţiştii au dus muncă de lămurire.

Locurile de joacă au scăpat de controale, deşi multe sunt pline de la prima oră. Cei care și.au adus copii la joaca intr-un parc din zona Copou din Iași spun că nu aveau cum să își dea seama că nu au voie sa intre pentru că nu există o poarta închisă și nici măcar un afiș care sa le spună că este interzis accesul

Apelul către autorităţi nu a fost singurul făcut sâmbătă de premier.

Ludovic Orban, Premierul României: Fac un apel către români să respecte regulile, să înţeleagă că suntem într-o situaţie în care numărul de infectări trebuie să ne îngrijoreze.

Şi pentru că nu le-au respectat, poliţiştii din toată ţara au aplicat ieri peste 2100 de amenzi, în valoare totală de aproape 750.000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Val de amenzi pentru nerespectarea regulilor anticoronavirus în acest weekend