Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Val de accidente la munte, în Braşov şi Prahova. O femeie care participa la un concurs de ciclism, recuperată de salvamontişti

Salvamontiştii din Prahova au intervenit, duminică, pentru recuperarea mai multor turişti care s-au accidentat în timp ce se aflau pe munte. În cazul unei persoane care a făcut stop cardiac, turiştii aflaţi în zonă au făcut manevre de resuscitare, până când a ajuns un elicopter, însă aceasta nu a putut fi salvată. Şi salvatorii braşoveni de la formaţia Salvamont Victoria intervin, duminică după-amiază, pentru recuperarea unui turist care s-a accidentat în timp ce se afla pe traseul Valea Sâmbetei din Munţii Făgăraş şi nu se mai pate deplasa.

de Redactia Observator

la 09.06.2024 , 19:15

Intervenţii ale Salvamont

O femeie care participa la un concurs de ciclism în zona Vârful Baiul Mare, pe Muntele Roşu, în nordul judeţului Prahova, s-a accidentat, fiind recuperată de către salvatorii montani şi predată unui echipaj de la ambulanţă. În Munţii Ciucaş, pe traseul către Vârful Gropşoarele, un turist a căzut şi s-a accidentat, existând suspiciunea că a  suferit o fractură la picior. 

Turist mort, după ce a făcut infarct

Tot în Munţii Ciucaş, o persoană a suferit un stop cardio-respirator, fiind solicitată intervenţia unui elicopter. ”Deşi intervenţia elicopterului a fost rapidă, medicul şi asistentul de pe elicopter continuând manevrele de resuscitare începute de turiştii aflaţi la faţa locului, din păcate pacientul nu a supravieţuit. Salvatorii montani o să coboare trupul acestuia de pe munte şi-l vor preda autorităţilor”, informează oficialii Salvamont Prahova. 

Articolul continuă după reclamă

Şi salvamontiştii braşoveni intervin în sprijinul unui turist accidentat în Făgăraş. ”O echipă de prim răspuns din cadrul formaţiei Salvamont Victoria a fost alertată şi intervine în acest moment pentru acordarea primului ajutor unei persoane care a suferit o entorsă la genunchi şi este suspectată de leziuni la menisc şi ligamente încrucişate. Incidentul a avut loc pe Valea Sâmbetei, în Munţii Făgăraş, o zonă cunoscută pentru traseele sale montane pitoreşti, dar şi provocatoare”, transmit oficialii Salvamont Salvaspeo Braşov.

Persoana accidentată va primi primul ajutor, după care va fi transportată în siguranţă la baza muntelui pentru a fi preluată de un echipaj medical şi dusă la spital.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Evenimente » Val de accidente la munte, în Braşov şi Prahova. O femeie care participa la un concurs de ciclism, recuperată de salvamontişti