Antena Meniu Search
x

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinul Moderna, administrat și copiilor de peste 12 ani, începând din 2 august

România va administra și tinerilor de peste 12 ani vaccinul produs de compania Moderna, a anunțat, marți, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 14:29

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinul Moderna, administrat și copiilor de peste12 ani, începând din 2 august - Hepta/Mediafax_Foto-Eduard_Vinatoru

„Din data de 2 august în România se va putea vaccina cu vaccinul de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani. În aceste zile se optimizează platforma națională de programare, care să permită începând cu 1 august programarea celor care doresc”, spune Valeriu Gheorghiță.

Consimţământul adulţilor este obligatoriu

El precizează că procedurile sunt similare cu populația de peste 18 ani, respectiv administrarea a două doze la interval de 28 de zile, iar consimțământul adulților este obligatoriu.

Pe 23 iulie Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat extinderea indicației de administrare a vaccinului de la compania Moderna pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Valeriu Gheorghiţă: Vaccinul Moderna, administrat și copiilor de peste 12 ani, începând din 2 august