Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Vama Veche a rămas fără curent electric. Turiștii, nevoiți să mănânce la lumina lumânării: "Este sat fără câini, pe nimeni nu interesează"

Cea mai agitată staţiune de pe litoralul românesc, Vama Veche, a fost scoasă din priză. A fost pană de curent electric aproape o zi şi o noapte. Turiştii au stat fără aer condiţionat şi au mâncat la lumina lumânării. Compania care furnizează energie electrică dă vina pe consumul uriaş din staţiunea care cândva era doar un sat de pescari. 

de Andreea Filip

la 26.07.2021 , 20:44

S-a lăsat liniştea peste cea mai animată staţiune de pe litoralul românesc. Dacă altădată muzica se auzea de la mai multe terase în acelaşi timp, acum turiştii se distrează la boxa de buzunar. În Vama veche a căzut curentul de o noapte şi- o zi. Doar câteva terase au generatoare, iar proprietarii de restaurante și hoteluri se plâng că au fost nevoiţi să dea explicații clienților din oră în oră. 

Rodica Popescu, manager hotel Vama Veche: Nu se poate să se întâmple aşa ceva în plin sezon, este sat fără câini, pe nimeni nu interesează, nimeni nu are niciun fel de implicare. Aseară restaurantul a fost închis. Cine îmi dă mie banii pe care trebuia să-i câştig aseară? Nu m-a încălzit absolut cu nimic că a trecut un angajat de acolo să ne spună că-şi cer scuze că sunt defecţiuni pe reţea. Nu se poate, trăim într-o ţară fără niciun Dumnezeu.

Şi de parcă nu era destul, după o noapte în beznă a urmat şi o zi fără curent electric. Explicația?

Vezi și

Andreea Filip, reporter Observator: Pe lângă repetatele opriri de tensiune care au avut loc în Vama Veche în ultimele 24 de ore, reprezentanții ENEL spun că astăzi între orele 9 și 17 a avut loc o întrerupere programată pentru racordarea unui client. Şi în 2 Mai au fost probleme. Căderile dese de tensiune au stricat frigiderele, reclamă proprietarii restaurantelor.

Pe acelaşi subiect

Proprietarii de restaurante și hoteluri se plâng că pierd clienți

Petre Antip, proprietar restaurant: Am încercat să ne descurcăm, am scos mâncărurile ce nu se puteau face. Am pierdut o grămadă de clienţi, n-aveam lumină, le-am pus lumânări la masă, unii au stat, unii au plecat, unii s-au supărat, ţipau. Frigiderele... o parte din marfă s-a stricat, am aruncat-o. Şi astăzi au mai fost întreruperi, tot se întrerupe, sunt pregătit cu generatorul, cu cabluri cu curent sa facem faţă cumva.

Reporter: Dumneavoastră veţi generator, dar în alte părţi unde nu au?

Petre Antip, proprietar restaurant: Închide carciuma, sau unitatea.

În Vama Veche şi 2 Mai reţeaua de curent electric a fost proiectată pentru câteva zeci de case, dar în ultimii ani consumul a explodat odată cu transformarea celor două sate în adevărate staţiuni. Furnizorul de energie electrică susţine că în sezon consumul se dublează.

E-Distribuţie Dobrogea: "Comparativ cu o perioada normală de consum, pe durata sezonului turistic, puterea absorbită pe litoralul Mării Negre aproape s-a dublat, crescând de la 27 MW la 51 MW. În ceea ce priveşte linia electrică aeriană ce alimentează inclusiv localitatea Vama Veche, aceasta a fost supusă în lunile seprembrie 2020 şi iunie 2021 unor inspecţii, în urma cărora au fost remediate toate neconformităţile descoperite".

Andreea Filip Like

Nu cred în coincidențe, cum nu cred că am ajuns întâmplător în această meserie. Unele lucruri sunt predestinate și, orice ai face, se întâmplă. ...

Întrebarea zilei
Vi se pare mai eficient să vindeţi haine din garderoba personală online, pe grupuri sau diverse aplicaţii?
Observator » Evenimente » Vama Veche a rămas fără curent electric. Turiștii, nevoiți să mănânce la lumina lumânării: "Este sat fără câini, pe nimeni nu interesează"