Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vama Veche, ruptă în două de furtunile apocaliptice. Cum arată plaja după ce a fost măturată de viituri

Imagini dramatice pe litoralul lovit de cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. În Constanţa, în Mangalia şi în alte staţiuni e dezastru. Codurile roşii şi portocalii de furtuni au făcut prăpăd. În Vama Veche, plaja e o ruină. Umbrelele sunt smulse, maşinile sunt răsturnate pe plajă, aiar facerile oamenilor au fost "îngropate" în nisip. În judeţ sunt şi localităţi izolate complet de inundaţii. În comuna Amzacea, o bătrână şi doi copii au fost salvaţi de pompieri cu barca pneumatică. 

de Cristina Niță

la 31.08.2024 , 13:46

La o casă din comuna Amzacea nu se mai poate ajunge decât cu barca. Toate căile de acces au fost complet acoperite de ape. Înăuntru aşteaptă să fie salvaţi o bătrână şi doi copii. Pompierii îi preiau şi îi duc într-un loc sigur. 

Violenţa cu care a lovit furtuna se vede însă, cel mai bine, în Vama Veche. Plaja a fost distrusă de valuri şi de vânt. Umbrelele şi şezlongurile sunt imprăştiate, maşinile au fost răsturnate în nisip. Oamenii caută să mai salveze ce se poate. În valurile uriaşe, cei care nu vor să se dea duşi de la mare îşi riscă viaţa. 

Ciclonul format în Marea Neagră a lovit cu putere două judeţe. Constanţa şi Tulcea. Ploaia nu s-a oprit o secundă întreaga noapte, iar mesajele Ro-Alert au curs unul după altul. Aproape peste tot, parcările au fost inundate. Acestea sunt imagini filmate în Mangalia. Şi în Constanţa, străzile s-au transformat în lacuri. Şi mai multe locuinţe au fost afectate. Pompierii au intervenit încă de la primele ore.

Vezi și

Vama Veche, ruptă în două

Pe acelaşi subiect

Vama Veche a fost ruptă în două. Plaja a fost măturată de furtunile puternice, o rulotă a fost răsturnată, umbrelele sunt rupte, iar şezlongurile au fost împrăştiate pe nisip. Un container a ajuns pe malul mării în urma viiturii. 

Cel mai mult a plouat în sudul litoralului, în Vama Veche au căzut cantităţi de 200 de litri pe metru pătrat în ultimele 48 de ore. Peste 300 de pompieri acţionează pe toată raza judeţului Constanţa şi până la primele ore ale dimineţii au avut până la 500 de apeluri la 112.

"Lucrăm cu forţele naturii. A mai fost acum 10 ani, dar nu la nivelul ăsta. Încercăm să mai salvăm din umbrele, din şezlonguri, ce mai putem. Baldachinele ni le-a mutat cred că la 500 de metri, a mutat tot. Maşina aia răsturnată, am încercat opt băieţi să o punem pe roţi, nici nu am clintit-o de pe loc", spun localnicii

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Evenimente » Vama Veche, ruptă în două de furtunile apocaliptice. Cum arată plaja după ce a fost măturată de viituri