Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Staţiunea în care s-a format un fuior cu aspect de tornadă. Turiştii s-au adăpostit în camerele de hotel

Vara se termină cu vijelii de proporţii pe litoral. A fost a doua zi în care a plouat şi a bătut vântul la mare. În Tulcea, ploile au adus viituri, iar în Brăila şi Galaţi, au fost furtuni cu grindină. 

de Cristina Niță

la 29.08.2024 , 19:34

Vremea extremă a dat semne pe litoral că nu este o zi de plajă. Un fuior care semăna cu o tornadă a apărut la Mangalia şi i-a avertizat apoi pe turiştii de la Saturn că trebuie să se adăpostească în camerele de hotel. 

La Mamaia şi Năvodari, ploile au inundat faleza. Cu şlapii în mână şi înfofoliţi în hanorace, oamenii au făcut salturi de pe un trotuar pe altul în cautarea unui loc în care să se ferească de vijelie. 

Turiştii s-au adăpostit în camerele de hotel

Vezi și

"Ne chinuim şi noi cu vremea". "Ieri am mai fost în satul de vacanţă, în centrul vechi, prin oraş. Asta era ultima zi de vacanţă. Am încercat să ne jucăm puţin cu copiii, dar vremea nu ţine cu noi astăzi", au declarat turiştii.  

Pe acelaşi subiect

Unii turişti s-au încăpăţânat să înfrunte valurile mari chiar dacă salvamarii ridicaseră steagul roşu, care anunţă pericol de moarte. 

"Deşi în mare parte a plouat, turiştii tot ies la plajă.  Şi mâine vom sta în alertă", a declarat Alexandru Ivan, salvamar. 

La orele prânzului, vremea a devenit mai prietenoasă cu turiştii, de umbrele însă nu scăpăm nici mâine pentru că meteorologii anunţă vreme instabilă, ploi şi vânt. Vremea a fost furioasă în toată Dobrogea.

Ploile torenţiale s-au transformat în torenţi la Malcoci, în apropiere de Tulcea. Viitura a brăzdat localitatea, iar apele au crescut atât de mult, încât pompierii şi-au pregătit bărcile gonflabile, ca să ajute sinistraţii. 

Ploile şi vântul au doborât copaci şi în Moldova. La Iaşi, un tei a căzut chiar în locul pe unde trecuse cu câteva secunde mai înainte un bărbat. 

Cristina Niță Like

Ce iubesc la profesia asta? E simplu. Faptul că nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Întrebarea zilei
Ce variantă aţi ales pentru încălzirea locuinţei?
Observator » Vremea » Staţiunea în care s-a format un fuior cu aspect de tornadă. Turiştii s-au adăpostit în camerele de hotel