Antena Meniu Search
x

Mesajul transmis de vatmanul împușcat în traficul din București, la câteva ore după incident

Spirit civic de dosar penal. Un tânăr de 19 ani, din Capitală, a împuşcat un vatman, după ce a încercat să îi facă dreptate unei femei care nu s-a putut urca în tramvai. Atacatorul se afla în trafic într-un bolid şi a folosit un pistol cu bile. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă chiar şi aşa justiţiarul de ocazie a fost reţinut.

Valentin Stan
de Valentin Stan

la 17.09.2020, 21:07

Vezi și
  • Tânărul care a împușcat un vatman a fost reținut pentru 24 de ore.
  • Tânărul riscă doi ani de închisoare pentru fapta sa.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Incidentul a avut loc în această dimineaţă, în jurul orei 10, în Sectorul 4 al Capitalei. Nervos încă de la primele ore, un tânăr de doar 19 ani, aflat la volan, s-ar fi transformat într-un justiţiar, după ce a vrut să îi ia apărarea unei femei căruia vatmanul nu îi deschisese uşa în staţie. 

Şoferul l-a şicanat pe vatman înainte să ajungă în staţie, undeva în spate, la un kilometru distanţă. Agresorul a continuat să urmărească tramvaiul până a ajuns în acest refugiu. Aici, bărbatul a coborât din maşină şi a tras. 

Colegul vatmanului: Am auzit că a fost o altercaţie pe undeva pe aici, prin zonă şi probabil s-au şicanat în trafic. 

Călătorii s-au speriat şi au sunat imediat la 112. 

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: La faţa locului au sosit poliţiştii. Nu l-au găsit pe bărbatul care ar fi folosit arma. De asemenea, a sosit un echipaj medical care a oferit îngrijiri vatmanului şi, din fericire, acesta a suferit doar nişte răni superficiale, acesta continuându-şi traseul. 

Vatman: Eu sunt ok. Din punct de vedere clinic, sunt ok, sănătos. Cursa respectivă mi-am făcut-o. Următoarea cursă nu am mai făcut-o pentru că a trebuit să mă prezint la poliţie.

Colegii vatmanului spun că astfel de şicanări au loc des, în trafic, iar de cele mai multe ori nu au nicio putere în faţa şoferilor. 

Colegul vatmanului: Şicanări avem mai des, dar nu aşa, să scoată arma la noi! 

Colegul vatmanului: Normal că nu ne simţim în siguranţă. Depinde de caracterul fiecăruia. Trebuie să fim un pic mai indiferenţi, să nu ne luăm la ceartă cu ei. Asta e tot ce contează. 

La scurt timp după incident, poliţiştii l-au găsit pe atacator, iar aceast a fost dus la secţie pentru declaraţii. 

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei: Referitor la arma folosită, ea a fost identificată şi ridicată de colegii mei. Este vorba de o armă neletală de tip airsoft.

Atacatorul a fost reţinut pentru 24 de ore şi riscă până la doi ani de închisoare pentru modul în care a încercat să facă dreptate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Mesajul transmis de vatmanul împușcat în traficul din București, la câteva ore după incident