Antena Meniu Search
x

VEŞTI PROASTE pentru bucureşteni! Metrorex a anunţat când se ÎNCHID staţiile Aurel Vlaicu și Pipera

Atenţie, se închid staţiile de metrou. Iar la suprafaţă se va declanşa haosul! Acolo unde nu mai opresc trenurile, bucureştenii vor fi nevoiţi să alerge spre taxiuri ori autobuze.

Atenţie, se închid staţiile de metrou. Iar la suprafaţă se va declanşa haosul! Acolo unde nu mai opresc trenurile, bucureştenii vor fi nevoiţi să alerge spre taxiuri ori autobuze.

În traficul din Capitală, deja sufocat, previziunile sunt sumbre. Nouă staţii vor fi închise câte o săptămână, iar cei mai îngrijoraţi sunt corporatiştii din nordul oraşului. 

Directorul Metrorex a declarat ieri pentru televiziunea naţională perioadele în care se vor închide staţiile Aurel Vlaicu şi Pipera, care au câte o singură ieşire. Este vorba despre sfârşitul lui iulie şi începutul lui august. 

Modernizarea staţiei de metrou Pipera este programată pentru săptămâna 15-21 iulie, iar după terminarea lucrărilor, muncitorii se vor muta la staţia Aurel Vlaicu, care va fi modernizată între 29 iulie şi 4 august. 

Pe acelaşi subiect

Staţiile vor fi închise pe rând, câte o săptămână, tocmai pentru a evita transferul haosului din subteran la suprafaţă.

În Nordul Capitalei, unde lucrează peste o sută de mii de oameni, deja se caută alternative. Pe la Aurel Vlaicu trec în medie 18 mii, în fiecare zi. 

De la staţia Aurel Vlaicu şi până la staţia Pipera sunt aproximativ un kilometru şi jumătate. Distanţă care se parcurge cu metroul în doar 3 minute. Însă, pe jos, de aici şi până la Pipera, GPS-ul ne spune că facem 19 minute.

La unele staţii, e aproape imposibil să fie construită şi o a doua ieşire. La Tineretului, de exemplu, tunelul este exact sub şosea. În alte nouă staţii, cu două ieşiri, modernizările încep peste 9 zile. În timp ce la Nicolae Grigorescu, sunt deja funcţionale noile porţii de acces. 

Pentru a moderniza toate cele 41 de staţii, factura pe care Metrorex trebuie să o plătească va depăşi 170 de milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » VEŞTI PROASTE pentru bucureşteni! Metrorex a anunţat când se ÎNCHID staţiile Aurel Vlaicu și Pipera