Antena Meniu Search
x

Video Viceprimar din Caraş-Severin, reţinut de Interpol. Bărbatul are un istoric penal bogat în SUA: ce spun sătenii

Viceprimarul comunei Vărădia, din judeţul Caraş-Severin, a fost reţinut, ieri, de Interpol, în timp ce se afla în satul natal. Acesta era dat în urmărire internaţională, după ce a încălcat condiţiile de eliberare preventivă impuse în Statele Unite. Bărbatul ar fi fost arestat după ce ar fi înşelat mai multe persoane din diferite state, dar a fost eliberat condiţionat ulterior.

de Vali Popovici

la 10.02.2023, 08:05

Vezi și

Bărbatul căutat internaţional era viceprimar în comuna Vărădia încă din anul 2020, iar viitorul său politic părea să fie unul strălucit. Acum, însă, trecutul i-a bătut la uşă. În urmă cu zece ani, actualul viceprimar ar fi înșelat mai multe persoane din Louisiana, California și New York, iar prejudiciul total depăşeşte un milion de dolari. "Nu are terenuri. Nu are proprietăți. Nu are nimic. Are o simplă casă, ca orice om. Eu despre el am o părere bună. Îl cunosc foarte, foare bine. E un om foarte bun. A făcut foarte multe lucruri bune pentru noi", a declarat Daniel Danci, apropiat al viceprimarului.

Ulterior, în 2014, viceprimarul a fost arestat în SUA

Ulterior, în 2014, viceprimarul a fost arestat în SUA. La scurt timp, acesta a fost eliberat condiţionat, însă ar fi trebui să respecte anumite condiţii. Nu a făcut-o. Şi-a făcut bagajele şi s-a întors în ţară, în satul natal. "V-am adus aici să vedeţi casa de un milion. Dacă această casă poate fi una de un milion. Trei camere are, aici, la drum. Are omul o mică centrală ca oricare", a declarat Daniel Danci, apropiat al viceprimarului. SUA l-au dat pe bărbat în urmărire internaţională, iar ieri, viceprimarul a fost luat pe sus de Interpol. Sătenii s-au împărţit în două tabere: unii îi iau apărarea viceprimarului, alţii... îl vor plecat.

"A încercat să ne ajute cu pământurile, cât s-a putut, cât a avut voie", spune un sătean. "Lumea care mergea la primărie, numai la el mergea", spune un localnic. "Pentru mine a fost un om foarte bun. În primărie, ce ne-a făcut ne-a făcut foarte bine. Deci ne-a ajutat", a declarat un alt bărbat. Viceprimarul are un istoric penal bogat în SUA. Pe lângă înşelătorie, acesta mai este acuzat şi de furt de identitate, deținere de bunuri furate, fals, spălare de bani și opunere de rezistenţă în fața unui ofițer. Judecătorii Curţii de Apel Timiş au emis un mandat de extrădare pe numele său, pentru a fi judecat în SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Viceprimar din Caraş-Severin, reţinut de Interpol. Bărbatul are un istoric penal bogat în SUA: ce spun sătenii