Antena Meniu Search
x

Victor Ponta a vorbit cu Traian Băsescu despre graţierea lui Gică Popescu

Premierul Victor Ponta a declarat că a avut o discuţie cu şeful statului despre graţierea lui Gică Popescu.

 Premierul Victor Ponta a declarat că a vorbit cu şeful statului despre graţierea lui Gică Popescu. Astfel, liderul PSD i-a spus preşedintelui că avizul Ministerului Justiţiei ar fi favorabil, dar că acesta i-a spus că va respinge propunerea, indiferent de aviz.

"Despre graţieri am avut o discuţie cu preşedintele Băsescu, în doi ani şi jumătate de când sunt prim-ministru, o singură dată despre un caz, despre cazul Gică Popescu. Am spus: «Domnul preşedinte, dacă dumneavoastră aţi fi de acord, eu am vorbit cu ministrul Justiţiei şi avizul ar fi favorabil, pozitiv». Deci, într-un fel i-am zis, ne ceartă pe noi presa băsistă.

Mi-a zis: «Nu, orice aviz îmi daţi, voi respinge». În rest, nu am discutat niciodată despre acest subiect cu preşedintele Băsescu şi am semnat ca prim-ministru un singur decret de graţiere, în urmă cu o lună parcă a fost, cu acea femeie care avea foarte mulţi copii", a spus Ponta.

El a amintit că procedura de graţiere necesită un aviz din partea Ministerul Justiţiei şi contrasemnătura premierului, dar "dreptul final" îi aparţine preşedintelui.

În 4 martie, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv la închisoare cu executare pe toţi cei opt oameni din fotbal judecaţi în dosarul transferurilor, fostul fotbalist Gheorghe Popescu, la acel moment candidat la şefia Federaţiei Române de Fotbal, primind o condamnare de trei ani, o lună şi zece zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Victor Ponta a vorbit cu Traian Băsescu despre graţierea lui Gică Popescu