Antena Meniu Search
x

Victor Ponta cere demiterea conducerii STS!

Premierul Victor Ponta a spus azi că intervenţia de luni, în cazul accidentului aviatic din Apuseni, a fost un eşec "din care trebuie să învăţăm".

Update 13:00 - Premierul Victor Ponta va cere astăzi convocarea CSAT pentru demiterea conducerii STS, conform Mediafax

"Avem un sistem performant, care salvează sute şi mii de vieţi în fiecare an. Intervenţia de luni a fost un eşec, deci este o lecţie din care trebuie să învăţăm", a spus Victor Ponta la ieşirea de la MAI. 

"STS-ul nu se află în subordinea sau coordonarea Guvernului, ci în subordinea CSAT-ului. Am întocmit o adresă pentru a discuta cât mai curând posibil modul în care STS-ul şi a îndeplinit atribuţiile în cazul accidentului. A plecat şeful ROMATSA, de la Ministerul de Interne a plecat şeful Ministerului, iar de la IGSU, şeful IGSU. Cred că la STS o să fie greu de găsit un operator care nu şi-a făcut treaba", a explicat Ponta. 

Premierul spune că a solicitat Corpului său de Control să verifice, împreună cu Ministerul Transporturilor, activitatea ROMATSA în cazul accidentului aviatic. 

"Există în primul rând o anchetă penală condusă de procuror şi în aceea nu putem interveni. În ceea ce priveşte funcţionarea instituţiei, am trimis şi Corpul meu de Control şi, împreună cu Ministerul Transporturilor, vom avea o analiză cât mai rapid şi măsurile care se impun", a încheiat Ponta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Victor Ponta cere demiterea conducerii STS!