Antena Meniu Search
x

Curs valutar

(VIDEO) Doi români prinşi când încercau să facă bani, la Budapesta, cu "pisica"

Poliţia ungară a arestat doi români care încercau să copieze date de pe carduri bancare cu ajutorul unor dispozitive de tip skimming pe care le-au montat la un bancomat din Budapesta.

de Redactia Observator

la 14.12.2016 , 12:57

Poliţia ungară a arestat doi cetăţeni români care încercau să copieze date de pe carduri  bancare cu ajutorul unor dispozitive de tip skimming pe care le-au montat la un bancomat din Budapesta.

Bărbaţii au fost reţinuţi înainte să poată retrage bani din conturile bancare ale victimelor.

Sâmbăta trecută, românii au plasat o cameră de supraveghere şi un dispozitiv electronic în holul unei sucursale bancare din capitala ungară. Poliţia i-a surprins pe bărbaţi în timp ce demontau echipamentul. Anchetatorii au afirmat că cei doi cetăţeni români sunt suspectaţi de obţinerea datelor de pe cardurile bancare a 123 de clienţi.

Articolul continuă după reclamă

În timpul anchetei, a reieşit că unul dintre bărbaţi, împreună cu un suspect neidentificat, a încercat să obţină date de pe carduri bancare de la aceeaşi sucursală a băncii în mai multe rânduri în perioada aprilie-iunie. Apoi, cei doi au reuşit să fure 1,5 milioane de forinţi, folosind datele de pe câteva sute de carduri bancare prin retrageri de numerar efectuate în Indonezia, China şi SUA.

Un tribunal ungar a dispus marţi arestarea preventivă a suspecţilor.

Skimming-ul este o activitate ilegală prin care o persoană obţine în mod fraudulos date stocate pe banda magnetică a unui card. Da­tele astfel obţinute sînt folo­si­te pentru a produce carduri con­trafăcute. De cele mai multe ori, deţinătorul cardului ce a fost clo­nat, dacă putem spune aşa, nu es­te conştient că datele i-au fost copiate şi realizează acest lucru atunci cînd în extrasul de cont apare că au fost efectuate tran­zacţii neautorizate. Activitatea u­nor astfel de grupări infrac­ţio­na­le este mult facilitată de faptul că dispozitivele de citire şi scri­ere a informaţiilor de pe carduri se pot achiziţiona prin inter­me­diul In­ter­­netului, de pe diferite si­teuri de licitaţii sau anunţuri. A­pa­ra­tura de tip MSR este livrată împreună cu softuri, drivere şi carduri blank şi costă între 500 şi 3.000 de euro. Cel mai utilizat dispozitiv de acest gen folosit la clonare este un MSR 206, de­oarece acesta permite atît ci­ti­rea, cît şi scrierea cardurilor cu bandă mag­netică. Aceia care au astfel de porniri către afaceri necurate nu riscă absolut nimic atunci cînd cum­pără dispozitivele, fiindcă totul es­­te legal. Tot de pe Internet se poate achiziţiona şi skimmerul, adică acel dispozitiv cunoscut sub numele de "pi­sică".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aveţi poliță facultativă de asigurare a locuinței?
Observator » Evenimente » (VIDEO) Doi români prinşi când încercau să facă bani, la Budapesta, cu "pisica"