Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, angajată pe post de consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă, fostul premier al României, a fost numită consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Informaţia a fost confirmată chiar de fosta şefă a Guvernului.

de Monica Palade

la 18.05.2021, 13:51

Viorica Dăncilă, angajată consilieră a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu

Viorica Dăncilă a fost angajată în 15 mai, în urma unui interviu. Pentru a se angaja în corpul consilierilor, din care mai fac parte circa 20 de persoane, fosta candidată la prezidenţiale a depus dosar.

Viorica Dăncilă va ocupa funcţia de consultant pentru Strategia de Sustenabilitate și Energie Verde. Fostul premier urmează să înceapă munca efectivă de la data de 1 iunie.

Cine este Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă este absolventa Facultății Forajul Sondelor și Exploatarea Zăcămintelor de Hidrocarburi de la Institutul de Petrol și Gaze. Ulterior, a terminat și un master în Spațiul Public European la SNSPA.

Pe acelaşi subiect

Vasilica-Viorica Dăncilă este un politician român, fost președinte al Partidului Social Democrat, care a ocupat funcția de prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție. 

Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018. Guvernul a picat pe 10 octombrie 2019, în urma unei moțiuni de cenzură.

Viorica Dăncilă este membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația din Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar. Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European.

De asemenea a deținut funcțiile de președinte de organizație locală de partid, vicepreședinte al PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman și președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate. Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cadrul Congresului din 29 iunie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD cu voturile a 2.828 de delegați.

Dăncilă a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. A pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obținut 33,91% din voturi, împotriva președintelui actual Klaus Iohannis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Viorica Dăncilă, angajată pe post de consultant al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu