Antena Meniu Search
x

Video Viorica Dăncila va lansa o carte. Fostul premier promite dezvăluiri şi picanterii din culisele scenei politice

Preşedintele PSD s-a dus cu lacrimi în ochi să o convingă pe Viorica Dăncilă să demisioneze din fruntea partidului, iar aceasta i-a oferit un ceai de fructe de pădure, pentru că părea ''foarte afectat''. Episodul este povestit chiar de fostul premier într-o carte pe care urmează să o lanseze. Promite dezvăluiri şi picanterii din culisele scenei politice din perioada tumultoasă în care a fost şeful Guvernului şi preşedintele PSD.

de Larisa Bernaschi

la 20.01.2021, 14:53

Vezi și
  • Viorica Dăncilă va lansa o carte despre perioada în care a fost premier
  • Viorica Dăncilă a intrat în istorie ca primul premier femeie din România

Viorica Dăncilă a intrat în istorie ca primul premier femeie, dar şi ca preşedintele PSD cu cel mai scurt mandat. Doar şase luni a rezistat în fruntea celui mai mare partid din România.

Acum, la mai bine de un an de când Viorica Dăncilă a fost trasă pe linie moartă în partid şi în viaţa publică, fostul premier lansează o carte despre culisele deciziilor din partid care au dus practic la decăderea ei.

Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu au jucat un rol important din momentul în care fostul preşedinte PSD Liviu Dragnea a ajuns în spatele gratiilor, însă au aşteptat momentul prielnic pentru a o elimina. Şi acesta a venit o dată cu alegerile prezidenţiale. Dăncilă povesteşte în carte un episod care s-a petrecut înainte cu o zi de şedinţa în care i s-a impus demisia din fruntea partidului. 

"M-a sunat și Ciolacu și mi-a spus că trebuie să vorbim. A venit la mine acasă, unde a jucat o piesă de teatru foarte proastă. S-a așezat pe canapea și mi-a spus cu lacrimi în ochi că îi pare foarte rău de tot ceea ce s-a întâmplat. I-am făcut și un ceai de fructe, pentru că părea foarte afectat."

Mai mulţi lideri PSD ar fi încercat să o convingă să demisioneze încă dinainte de alegerile prezidenţiale. 

"Eram la Parlament (...) când a venit o delegație formată din Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Claudiu Manda, Dragoș Benea și Marian Oprișan, care mi-au spus că ar fi foarte bine să-mi dau demisia din funcția de președinte și să conducă ei partidul, ca o structură interimară, până la alegerile prezidențiale."

Şi relaţia cu Paul Stănescu pare să fi fost una tensionată. 

"Stănescu a avut un dinte împotriva mea. Au fost unii care l-au informat că aș fi vrut să îl dau afară din partid. (...) Paul Stănescu mi-a spus: "ai vrut să candidezi, n-ai vrut să lași pe alții să preia conducerea partidului, te voi distruge! (...) Stănescu mi-a spus că nu trebuia să intru eu în turul doi al alegerilor, ci  Dan Barna", povesteşte fostul premier.

Puterea pe care o avea Liviu Dragnea asupra partidului

Abia după ce Liviu Dragnea a fost arestat, Dăncilă a început să povestească despre influenţa pe care acesta o avea în partid şi Guvern. 

"A fost foarte greu pentru mine că eram urmărită. Liviu Dragnea avea oameni în jurul meu care îl informau tot ceea ce se întâmpla în guvern. (...) Probabil Liviu Dragnea voia să fie bine informat".

Cartea: Viorica Dăncilă, partea ei de adevăr, este de fapt un interviu amplu realizat de Marga Niţu care, printre altele, a fost şi consiliera ei, în perioada în care era europarlamentar. Fostul premier mai vorbeşte despre presiunile făcute de liderii PSD pentru a da amnistia şi graţierea, dar şi despre alte persoane şi momente din perioada în care a condus partidul şi Guvernul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » Viorica Dăncila va lansa o carte. Fostul premier promite dezvăluiri şi picanterii din culisele scenei politice