Antena Meniu Search
x

Viorica Dăncilă, despre creşterea salariului minim de la 1 noiembrie: "În niciun caz! Vom vedea când este oportun"

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea ”când este oportun”.

Viorica Dăncilă, despre majorarea salariului minim de la 1 noiembrie: În niciun caz! Vom vedea când este oportun
Viorica Dăncilă, despre majorarea salariului minim de la 1 noiembrie: În niciun caz! Vom vedea când este oportun - Hepta

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, că ”în niciun caz” salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 noiembrie, Executivul urmând a vedea ”când este oportun”.

Datele avansate de şefa Guvernului pentru creşterea salariului minim pe economie sunt 1 decembrie sau 1 ianuarie 2019.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Întrebată despre îngheţarea salariilor în anul viitor, Dăncilă a spus că nu este de acord cu o astfel de măsură şi a anunţat că va argumenta acest lucru în deschiderea şedinţei de Guvern.

Pe acelaşi subiect

Premierul a precizat că nu este o ”măsură discriminatorie” aplicarea salariului minim diferenţiat în funcţie de studii şi vechimea în muncă.

”Nu, nu este o măsură discriminatorie, se aplică şi în alte state membre”, a mai spus premierul.

Premierul Viorica Dăncilă şi miniştrii Lia Olguţa Vasilescu şi Eugen Teodorovici s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţi ai sindicatelor şi patronatelor pentru a discuta creşterea salariului minim pe economie.

S-a stabilit că, pentru persoanele fără studii superioare, salariul va fi de 2.080 de lei, în timp ce persoanele cu studii superioare sau cele care au o vechime de minim 15 ani vor primi lunar 2.350 de lei brut.

Data de când se va aplica modificarea va fi stabilită ”în cel mai scurt timp” de către Guvern

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Viorica Dăncilă, despre creşterea salariului minim de la 1 noiembrie: "În niciun caz! Vom vedea când este oportun"