Antena Meniu Search
x

Video Visul lui Ianis, un băieţel de 6 ani diagnosticat cu transpoziție de vase mari: "Vreau să mă fac jandarm ca să salvez lumea". Cum poate fi ajutat

13 copii sunt într-o luptă contra-cronomentru. Inimile lor bolnave vor fi operate săptămâna viitoare, la București, de o o echipă chirurgicală româno-britanică. Unul dintre copii, Ianis, are o afecţiune care-l învinețește și-l epuizează pe neaşteptate. Pentru el și pentru ceilalți 12 copii puteţi dona câte doi euro la numărul de SMS 8848!

de Redactia Observator

la 10.06.2023, 13:59

Vezi și

Ianis e un puști de șase ani, din Timișoara, pasionat de fotbal și culori. Băiețelul știrb, vesel și iubitor duce, în inima lui, o boală grea, care îl pune la încercări și îl supune la restricții de când s-a născut. "Eu, ca mamă, mă simt prost, am zile în care nu aș vrea să-l mai duc în parc, nu-mi place, cum să-I spun la un copil de șase ani: Nu alerga, stai cu mine pe bancă!?", spune Andreea Icleanu, mama lui Ianis. Lacrimile și vorbele care se adună greu sunt ale unei mame care a adus pe lume un băiețel mult dorit dar răvășit de bolnavă. "Imediat ce am fost operată, l-a scos din burtă și l-or dus la consultat, tot a fost învinețit. De atunci i-a pus diagnosticul de transpoziție de vase mari", spune Andreea Icleanu, mama lui Ianis.

Cum poate fi ajutat Ianis

Boala lui Ianis o înțeleg cel mai bine medicii: transpoziție de vase mari, formă complexă cu defect septal ventricular și stenoză pulmonară. Pentru noi, ceilalți, băiețelul este cumplit de bolnav. Prima operația la inimă Ianis a făcut-o la Cluj, în a douazeci și doua zi de viață. Pe a doua, la un an și două luni, după ce a fost consultat de chirurgul Șerban Stoica, venit din Marea Britanie special să îl consulte pe băiat. "Ni s-a spus că Ianis va fi operat dar nu în România, adică se poate face dar nu în Români, în Anglia", spune Andreea Icleanu, mama lui Ianis. Operat de două ori, Ianis ajunsese să aibă o copilărie relativ normală, se juca și făcea înot. De curând, starea lui s-a agravat. "Se învinețea foarte repede la ochi, pica foarte repede la somn. Pur și simplu nu mai era Ianis. Efectiv, stă pe bancă și transpiră", spune Andreea Icleanu, mama lui Ianis.

Ianis este unul din cei 13 copii pe care, săptămâna viitoare, la Spitalul Clinic Sanador București, îi vor opera echipele britanică, condusă de medicul român Șerban Stoica, și românească, a profesorului universitar doctor Victor Costache. "Trebuie operat, adică, din câte am înțeles, trebuie pus un dispozitiv care costă foarte mult, conduit, și, din câte am înțeles, mai trebuie intervenit pe partea stângă. I-am spus lui Ianis că e bolnăvior și trebuie să reparăm ce are el în inimioară", spune Andreea Icleanu, mama lui Ianis.

Inima specială a lui Ianis reușește mereu să deschidă suflete de oameni buni și generoși. Pentru acet puști și pentru ceilalți 12 copii care vor fi operați săptămâna viitoare puteți contribui donand prin SMS la numarul 8848, prin plată cu cardul sau prin transfer bancar. Românii din străinătate pot sprijini și ei donând prin PayPal. "Vreau să mă fac jandarm când o să fiu mare. Să salvez lumea", spune Ianis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Visul lui Ianis, un băieţel de 6 ani diagnosticat cu transpoziție de vase mari: "Vreau să mă fac jandarm ca să salvez lumea". Cum poate fi ajutat