Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vitalie, stareţ la Mănăstirea Golia, a împrumutat 60.000 de euro şi i-a pierdut la jocuri de noroc. Lăcaşul de cult va fi executat silit

Vitalie, stareţ la Mănăstirea Golia, a împrumutat 60.000 de euro şi i-a pierdut la jocuri de noroc. Lăcaşul de cult va fi executat silit.

de Redactia Observator

la 14.04.2018 , 10:07

Vitalie, stareţ la Mănăstirea Golia, a împrumutat 60.000 de euro şi i-a pierdut la jocuri de noroc. Lăcaşul de cult va fi executat silit

Vitalie, stareţ la Mănăstirea Golia, a împrumutat 60.000 de euro şi i-a pierdut la jocuri de noroc. Lăcaşul de cult va fi executat silit. Asta a stabilit instanţa.

Păgubitul, un angajat din administraţia locală, l-a împrumutat pe fostul stareţ al mănăstirii Golia cu 60.000 de euro, faţa bisericească susţinând că are de plătit datorii la utilităţile mănăstirii. Numai că, de fapt, preotul căzuse în patima jocurilor de noroc şi a pierdut toţi banii.

Cum nu returna împrumutul, a fost de acord să semneze şi să parafeze cu ştampila mănăstirii un act în care recunoştea împrumutul. Aşa s-a ajuns la instanţă, care a obligat mănăstirea să returneze banii, chiar dacă între timp Vitalie a fost dat jos din scaunul de arhimandrit şi stareţ.

Articolul continuă după reclamă

"Suma va fi plătită de Mănastirea Golia. Se va plăti în tranşe, pentru că este o sumă foarte mare.", a declarat Constantin Sturzu, purtătorul de cuvant al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Vitalie, stareţ la Mănăstirea Golia, a împrumutat 60.000 de euro şi i-a pierdut la jocuri de noroc. Lăcaşul de cult va fi executat silit