Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu, decizii de ultimă oră: Ne concentrăm pe tratarea pacienților Covid. Unele operații ar putea fi amânate

Unele operaţii ar putea fi amânate, anunţă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu. Prioritară va fi tratarea pacienţilor Covid. Acesta a anunțat că urgențele non-Covid vor fi preluate și de alte spitale de cronici.

de Monica Palade

la 04.04.2021, 16:59

Vlad Voiculescu, decizii de ultimă oră: Ne concentrăm pe tratarea pacienților Covid. Unele operații ar putea fi amânate - Hepta/Mediafax/ Alexandru Dobre

„Concentrarea tuturor forțelor în perioada următoare pe îngrijirea pacienților cu Covid-19. Asta, da, ar putea să însemne amânarea unor operații elective, unor proceduri elective, asta ar putea să însemne că anumite spitale, respectiv anumite secții, o anumită parte a resurselor umane vor fi concentrate pe tratamentul pacienților cu Covid-19”, a declarat ministrul.

Direcţionaţi spre alte spitale

În ceea ce priveşte urgențele de patologie non-Covid "vor fi direcționate către alte spitale care până în prezent nu au oferit îngrijire de urgență. Cu alte cuvinte, anumite spitale de cronici, deși au baza umană și materială pentru îngrijirea urgențelor nu au făcut-o intotdeauna. Va trebui un efort din partea acestor spitale”.

Acesta a precizat că este vorba de spectale cu specialități precum Ortopedie, ORL, Urologie sau Chirurgie. Vlad Voiculescu a solicitat de asemenea o implicare mai mare a rețelelor de spitale ale MAI, SRI, MApN și Transporturi.

Pe acelaşi subiect

Suplimentarea de paturi la ATI

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat şi suplimentarea numărului de paturi pentru bolnavii Covid în spitalele din Capitală. „Am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm, am mers pentru suplimentarea paturilor, am mers către spitale cu tradiție în tratarea bolilor cronice, am mers către Institutul Fundeni și avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și un număr de 14 paturi de Terapie Intensivă care fie sunt disponibile deja, fie sunt în pregătire. Am mers către Institutul Oncologic București și avem un număr de 5 paturi de Terapie Intensivă și alte 5 paturi pentru terapie acută, care sunt disponibile. 35 de paturi la Spitalul Colentina, două paturi de Terapie Intensivă la Spitalul Gerota, la Colțea 16 paturi cu oxigen”, a spus Vlad Voiculescu.

Totodată a crescut şi numărului de paturi din unitățile mobile. „Avem, de asemenea, o creștere a numărului de paturi avizate în unitățile mobile, acele unități din curțile spitalelor. Vorbim de o creștere de la 8 la 12 paturi la fiecare mașină și vorbim de o creștere la 45 a paturilor de la Spitalul Pantelimon. Începând cu ziua de mâine vom avea de asemenea 12 paturi în plus la Victor Babeș în București”, a mai spus ministrul Sănătății.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Vlad Voiculescu, decizii de ultimă oră: Ne concentrăm pe tratarea pacienților Covid. Unele operații ar putea fi amânate