Antena Meniu Search
x

Vlad Voiculescu: ”Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze pe un computer de anii 90”

Vlad Voiculescu a scris, într-un mesaj postat pe Facebook vineri seară, după tragedia de la Matei Balș, că spitalele din România au peste 50 de ani vechime și nu ne putem aștepta ”ca un soft IT de secol 21 să funcționeze pe un computer 386 de anii 90”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.01.2021, 21:20

Vlad Voiculescu: ”Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze pe un computer de anii 90”
Vlad Voiculescu: ”Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze pe un computer de anii 90” - Mediafax Foto / Andreea Alexandru via Hepta
  • Vlad Voiculescu a anunțat că va fi creat un fond pentru investiții în spitale și o echipă responsabilă pentru modernizarea acestora.

Ministrul Sănătății a scris că în ultimii patru ani în minister s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur. ”Și asta nu pentru că nu au fost bani ci pentru că nu a avut cine”, a scris Vlad Voiculescu.

Totodată, ministrul Vlad Voiculescu a anunțat că, împreună cu Guvernul Cîțu, va fi creat un fond pentru investiții în spitale și o echipă responsabilă pentru modernizarea acestora.

Mesajul lui Vlad Voiculescu

”România este, din păcate, țara în care în ultimii 30 de ani nu s-a construit niciun spital public mare. 

Spitalele noastre au 50 de ani sau peste. Medicina a evoluat enorm în timpul ăsta.

Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze fără probleme pe un computer 386 de anii 90. O astfel de așteptare nu e doar o naivitate, ci o inconștiență aproape criminală.

Am început în cele 7 luni petrecute în 2016 la MS proiectele de spitale regionale. În ultimii patru ani s-a făcut munca ce trebuia făcută într-unul singur. Și asta nu pentru că nu au fost bani ci pentru că nu a avut cine. În țara asta s-au construit mall-uri, benzinării, clădiri de birouri, ba s-au construit și câteva spitale... dar private. Statul nu a fost în stare, pentru că cei care l-au condus au avut alte treburi sau alte interese.

Vom construi spitale. Vom crea în acest guvern condus de Florin Cîţu, cu sprijinul întregii coaliții, un fond important pentru investiții în spitale și o echipă direct responsabilă ca aceste spitale să devină realitate, să devină saloane curate, clădiri sigure. 

Vom construi spitale. Țara asta are nevoie de spitale noi. Țara asta are nevoie de vindecare, iar vindecarea de această dată nu va veni prin vorbe, ci prin fapte.”

5 morți în incendiul de la Matei Balș

O explozie a avut loc vineri dimineaţă într-un pavilion al Institutului Matei Balş, din Capitală, cel mai mare spital Covid din țară. Cinci oameni au murit şi zece au fost răniţi grav. Locul în care îşi căutau salvarea a devenit rapid locul din care a trebuit să fie salvaţi. 

Camerele de supraveghere ale unui imobil din apropierea spitalului au surprins momentul exploziei.  În salon se vede o siluetă care se mişcă în apropierea geamului şi încearcă să îl deschidă, cel mai probabil, ca să intre aer.

Câteva secunde mai târziu, o pâclă groasă năvăleşte afară. 

În pavilionul 5, locul tragediei, erau internaţi peste 100 de pacienţi cu coronavirus. La parterul clădirii se aflau 18 bolnavi, iar în salonul în care a izbucnit focul erau trei paturi, conectate la staţia de oxigen. Una dintre ipoteze este că o aerotermă ar fi produs scânteia care a declanşat explozia. O altă variantă luată în calcul ar fi că instalaţia electrică a fost suprasolicitată de aparatul de încălzire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vlad Voiculescu: ”Nu ne putem aștepta ca un soft IT de secol 21 să funcționeze pe un computer de anii 90”