Antena Meniu Search
x

Video "Vrea bani, vrea bani!" Preotul care a făcut circ pentru a opri o înmormântare s-a pozat la finalul ceremoniei lângă locul de veci

Scandal la căpătâiul mortului. Un preot s-a pus în calea cortegiului pentru a împoiedica familia să-l înmormânteze pe răposat după altă rânduială decât cea ortodoxă. Arhiepiscopia îl apară şi susţine că ar fi alunecat în faţa maşinii funerare. Părintele le-ar fi spus enoriaşilor că bărbatul decedat şi-a exprimat dorinţa de a fi îngropa creştineşte. 

de Angela Bertea

la 22.01.2024, 19:16

Vezi și

"Faceţi un culoar. Veniţi cu Ambulanţa! Daţi-vă la o parte! Acum! S-ar putea să iasă probleme, mai bine! I s-a făcut rău, bă!", spun martorii, pe filmare. Ultimul drum s-a transformat într-o scenă revoltătoare. Preotul din satul Gura Solcii a ajuns pe jos, în faţa maşinii funerare. S-ar fi împotrivit ca decedatul să fie îngropat după alte reguli decât cele ortodoxe. Poliţiştii n-au mai făcut faţă gloatei înfuriate. 

Înmormântare cu scandal, în Suceava. Preotul, ţinut de poliţişti

Murdar de noroi şi încercuit de poliţişti, duhovnicul a continuat ''să încaseze'' jigniri. "Poate a luat vreun drog, ceva. Joacă teatru! Îi e rău, dar telefonul din mână nu-l scapă! Vrea bani! Vrea bani!", comentează martorii.

Defunctul era creştin ortodox, însă soţia sa şi alţi doi copii au trecut la o altă religie. 

Pe acelaşi subiect
  • Femeie: Nu te vrem! Eu sunt fata mortului. Nu te vreau!  
  • Preot: În numele Domnului, să ne laşi în pace! 

La un moment dat, mai mulţi oameni au reuşit să ia sicriul şi să se îndrepte spre groapă, însă preotul nu s-a lăsat: "Părinte, liniştiţi-vă! E beat! Să-i pui fiola, că e beat!"

"Nu a fost de acord, deşi familia a vrut să achite taxele de îngropare, tot ce trebuie. El a refuzat! A zis că eu vreau să stau aici, jos. Nu a vrut să se mai ridice. Ca să ne blocheze drumul", spune Daniel Cozachevici, pastor.

Reacţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor

După înmormântare, când cimitirul s-a golit, preotul a ţinut să-şi facă datoria până la capăt. A mers la mormânt să aprindă o lumânare, dar şi să imortalizeze momentul. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a explicat incidentul. 

"A fost acolo un moment neplăcut, nu se ştie din ce motiv a căzut părintele, dacă a alunecat sau dacă, cuprins de emoţia şi de tensiunea momentului a căzut, dar cert este că s-a creat o tensiune", a declarat Alexandru Flavian Sava, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Ce spune familia bărbatului decedat

Bărbatul decedat se împărtăşise şi spovedise ultima oară în decembrie şi i-ar fi spus preotului că vrea să fie înmormântat creştineşte. Varianta familiei e alta. 

  • Reporter: Care a fost dorinţa tatălui dumneavoastră?
  • Liliana Ţăranu, fiica decedatului: Să fie înmormântat cu penticostalii. 
  • Reporter: A fost spovedit în decembrie. Şi împărtăşit de părintele ortodox. 
  • Liliana Ţăranu, fiica decedatului: Părintele insistă, se bagă în sufletul oamenilor. Nu l-a chemat nimeni. 

Arhiepiscopia încearcă să stabilească dacă preotul are vreo vină în tot scandalul iscat, iar poliţiştii fac şi ei cercetări pentru împiedicarea exercitării libertăţii religioase. Primăria are în plan ca pe viitor să separe mormintele din cimitirul din Gura Solcii, ca fiecare religie să aibă un număr de locuri alocat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Vrea bani, vrea bani!" Preotul care a făcut circ pentru a opri o înmormântare s-a pozat la finalul ceremoniei lângă locul de veci