Antena Meniu Search
x

Preot din Cluj, bun de plată. A fost obligat de instanţă să achite unei familii daune morale de 5.000 de lei

Un preot din Cluj a ajuns să fie bun de plată, după ce a făcut scandal la o înmormântare. Faţa bisericească trebuie să achite acum 5.000 de lei.

de Redactia Observator

la 17.01.2024, 18:54

Preot din Cluj, bun de plată. A fost obligat de instanţă să achite unei familii daune morale de 5.000 de lei - Shutterstock

Incidentul a avut loc în anul 2020, când preotul din Tăuţi le-a cerut rudelor defunctei să îi ceară iertare, după ce s-au certat pentru locul de veci.

Sancţionat de două ori

„Nu o să încep această înmormântare până când familia nu își cere iertare față de mine, pentru modul urât în care s-a comportat față de mine în ultimele 3 zile. Am fost jignit… Nu e vorba să dea bani, ci să își plătească locul de veci. Nu să îmi dea banii mie. Dânșii nu au mai plătit contribuția de zece ani. Ascultați-mă că am evidențe și martori. De zece ani de zile nu și-au mai plătit contribuția. Hotărârea Consiliului Parohial este că familia care nu își plătește contribuția în ultimii 3 ani plătește locul de veci”, declara preotul în timpul în slujbei, potrivit turdanews.

Înmormântarea a avut loc într-un final, iar preotul din Tăuți a fost sancționat de către Ahiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, deoarece este interzisă cu desăvârșire condiționarea săvârșirii slujbei de înmormântare de plata vreunei taxe. Cu toate acestea, familia a cerut dreptate în justiţie. Judecătorii au decis că preotul trebuie să le plătească daune morale de de 5.000 de lei deoarece atitudinea acestuia i-a cauzat fiicei defunctei suferințe care i-au amplificat durerea provocată de pierderea mamei. Şi rudele trebuie să îi achite parohului 2.500 de lei și să șteargă de pe conturile de pe rețelele sociale toate postările legate de înmormântare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Preot din Cluj, bun de plată. A fost obligat de instanţă să achite unei familii daune morale de 5.000 de lei