Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vrea doar să fie iubit. El e Mişu, câinele depresiv care îşi petrece toată ziua cu faţa la un perete în cel mai îndepărtat colţişor al unui padoc

Îl cheamă Mişu, iar cândva, când nu era atât de dezamăgit de oameni, visa şi el la omul lui. Era pregătit să dea din codiţă, să fie un băiat cuminte şi să îşi facă nevoile afară.

de Monica Palade

la 07.10.2024 , 17:22

Misu cu faţa la perete Vrea doar să fie iubit. El e Mişu, câinele depresiv care îşi petrece toată ziua cu faţa la un perete în cel mai îndepărat colţişor al unui padoc - Facebook/Adapostul Speranţa

Era pregătit să se joace, să îşi protejeze familia şi să îi iubească până la sfârşitul vieţii. Dar oamenii care l-au luat, l-au şi abandonat şi l-au uitat. Iar el a uitat cum este iubirea. Ajuns la Adăpostul Speranţa dintr-un centru public din Târgu Jiu, Mişu nu vrea decât să dispară şi să fie lăsat în pace.

Petrece ore întregi stând în cel mai ascuns colţ al padocului, cu privirea la zid. Suferă de depresie. Nu a cerut prea mult, doar iubire de care nu a avut parte.

Reprezentanţii Adăpostului Speranţa vor ca Mişu să înveţe din nou să se bucure de viaţa de câine. Oamenii fac apel la cei care doresc să îi arate patrupedului că are prieteni şi că este iubit. Şi cine ştie poate într-o zi îşi va găsi omul, căruia să îi arate ce înseamnă un adevărat un prieten câine.

Articolul continuă după reclamă

Povestea lui Mişu

Pe acelaşi subiect

Mișu ne-a frânt inimile. Nu știm ce i s-a întâmplat în adăpostul public de la Târgu Jiu, dar acum e într-o depresie profundă.

Stă așa cu orele, în cel mai îndepărtat colțișor al padocului, cu capul afundat într-un zid, ca struții. Pare dornic să dispară, să se rupă de oamenii care l-au lăsat baltă, de viața pe care nu o mai vrea. Dacă am mai fi auzit de cazuri de suicid la câini, ne-am îngrijora și mai mult pentru Mișu.

Mișu nu este pregătit încă să fie luat acasă. Nici măcar nu se poate apropia de oameni, de abia se mișcă, e într-un freeze cvasipermanent. De aceea are cu atât mai mare nevoie de tine și de noi.

Mai mult decât orice, Mișu are nevoie de prieteni. O adopție la distanță, un om sau mai mulți care s-ar interesa constant de el și l-ar vizita, l-ar ajuta mult. Vrea și el, ca orice suflet, să se simtă iubit. Când știi că ești iubit, în viața asta, îți întorci fața de la pereți către cei la care ții.

Susțineti recuperarea cățeilor sosiți de la adăpostul public Târgu Jiu.

Monica Palade Like

Cu o experienţă în presă de peste 20 de ani, s-a alăturat echipei observatornews.ro în luna ianuarie 2021.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Evenimente » Vrea doar să fie iubit. El e Mişu, câinele depresiv care îşi petrece toată ziua cu faţa la un perete în cel mai îndepărtat colţişor al unui padoc