Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 10 martie 2018. Prognoza meteo ANM pentru weekend şi luni

Vremea în 10 martie 2018 va fi deosebit de caldă. Prognoza meteo ANM anunţă, de asemenea, pentru 11 martie şi 12 martie, temperaturi ridicate.

de Redactia Observator

la 09.03.2018 , 19:05

Vremea în 10 martie 2018 va fi deosebit de caldă. Prognoza meteo ANM anunţă, de asemenea, pentru 11 martie şi 12 martie, temperaturi ridicate, de până la 19 grade Celsius.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obişnuit la această dată în vest şi în nord-vest şi în jurul normelor în restul ţării, cu minime ce se vor încadra în general între -3 şi 5 grade. Potrivit ANM, în regiunile nordice vor fi înnorări mai persistente şi va ploua slab în Maramureş, nordul Transilvaniei şi al Moldovei, în timp ce în grupele nordice din Carpaţii Orientali vor ninsori şi lapoviţă. În celelalte zone cerul va fi variabil, dar în special spre dimineaţă local se vor forma ceaţă şi nori joşi. Vântul va sufla slab până la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă.

Vremea, sâmbătă, 10 martie 2018

Articolul continuă după reclamă

Vremea, în cea mai mare parte a ţării, e deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil şi doar în primele ore pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţă. Excepţie vor face nordul şi nord-vestul, unde înnorările vor fi persistente şi local va ploua slab, condiţii în care temperaturile vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. La nivelul întregii ţări, maximele termice vor fi cuprinse între 8 şi 18 grade. În timpul nopţii cerul se va înnora în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite în a doua decadă a lunii martie, minimele urmând a se încadra în general între -2 şi 7 grade. Vor fi ploi slabe local în Crişana, pe spaţii mici în Maramureş, Banat şi vestul Transilvaniei şi doar cu totul izolat în restul teritoriului. În zona montană vor fi precipitaţii mixte, ziua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea în Occidentali şi vestul Meridionalilor, la peste 1800 m altitudine. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. Va fi ceaţă, dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, în special din sud şi sud-est.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va scădea, regimul baric deja fiind subnormal.

Harta cu prognoza ANM pentru 10 martie 2018 arată că vremea e foarte caldă

HARTĂ: Prognoza meteo pe 10 martie indică temperaturi ridicate în România | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru duminică, 11 martie 2018

Vra fi deosebit de cald pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 9 şi 19 grade, iar cele minime în general între 1 şi 10 grade. În vest, nord-vest şi centru cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua doar pe spaţii mici, însă noaptea aria ploilor, în general slabe, va fi în extindere. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei, dar în special pe timpul nopţii când va ploua pe arii restrânse, cu precădere în zonele deluroase. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului în regiunile vestice şi la munte. Dimineaţa şi noaptea, în sud-est, local va fi ceaţă.

Presiunea atmosferica va mai scădea, însă foarte puţin.

Prognoza meteo pentru luni, 12 martie 2018

Pe 12 martie va fi în continuare mult mai cald decât ar fi normal în prima jumătate a lunii martie, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 9 şi 19 grade şi minime între 1 şi 9 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate şi va ploua în cea mai mare parte a ţării. Ploile, mai ales averse, însoţite pe arii restrânse şi de descărcări electrice, vor fi moderate şi local chiar însemnate cantitativ, în special în regiunile sudice. Precipitaţii mixte vor mai fi doar în masivele cele mai înalte, la peste 1900 m altitudine. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale. 

Vremea în Bucureşti

Sâmbătă: cald, temperatura maximă de 15...16 grade, temperatura minimă de 3...5 grade Celsius.

Duminică: deosebit de cald, maxima de 16...17 grade, minima de 4...6 grade

Luni: deosebit de cald, maxima de 16...17 grade, minima de 6...8 grade

Vremea la munte în weekend

Sâmbătă, cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii mixte, ziua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea în Occidentali şi vestul Meridionalilor, la peste 1800 m altitudine. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Temperatura aerului va fi în creştere faţă de ziua anterioară, iar valorile se vor situa peste cele normale pentru această perioadă din an.

Cerul va avea înnorări şi vor fi precipitaţii mixte, ziua în nordul Carpaţilor Orientali, iar noaptea în Occidentali şi vestul Meridionalilor, la peste 1800 m altitudine. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe creste. Temperatura aerului va fi în creştere faţă de ziua anterioară, iar valorile se vor situa peste cele normale pentru această perioadă din an.

Duminică, în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua doar pe spaţii mici, însă noaptea aria ploilor, în general slabe, va fi în extindere. În restul zonei montane, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei, dar în special pe timpul nopţii când va ploua pe arii restrânse. La peste 1800 m altitudine vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului.Valorile termice se vor situa în continuare peste cele normale pentru această dată.

Vremea în Europa pe 10 martie 2018

Vreme predominant frumoasă, cu cerul mai mult senin este preconizată pentru sud-estul continentului şi sud-vestul Peninsulei Scandinavice, însă îndeosebi în primele ore ale zilei. În restul Europei nebulozitatea va fi sau va deveni accentuată, spre aspect de vreme în general închisă. Fenomenele pluviale vor fi modeste cantitativ - ploi se vor semnala local în ţările iberice (unde izolat va ploua abundent) şi în Franţa, iar izolat sau pe alocuri - în nordul Italiei, în Germania, în Ţările de Jos şi în regiunile central-estice; precipitaţii mixte vor fi de asemenea pe arii restrânse în Arhipelagul Britanic şi Danemarca, iar mai ales ninsoare - în zonele nordice, nord-estice şi estice ale continentului. Vântul va sufla slab aproape pretutindeni, cu excepţia sud-vestului, vestului şi nord-vestului - unde va fi moderat, iar pe ocean la sud-vest de Rep. Irlanda şi la vest de Portugalia şi de Golful Biscaya va sufla tare. Faţă de intervalul anterior vremea va fi uşor mai caldă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 10 martie 2018. Prognoza meteo ANM pentru weekend şi luni