Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 11 martie 2018. Prognoza meteo ANM actualizată pentru duminică, luni și marți

ANM a actualizat prognoza meteo pentru 11 martie 2018. Vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 10.03.2018 , 16:10

ANM a actualizat prognoza meteo pentru 11 martie 2018. Vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi de până la 20 de grade Celsius.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor, spune ANM. Temperaturile vor fi mult mai ridicate decât cele obişnuite în a doua decadă a lunii martie, minimele urmând a se încadra în general între 0 şi 7 grade. Va ploua slab în Maramureş, local în Crişana şi Banat şi izolat în Transilvania, iar la munte, la peste 1800 m altitudine, mai ales în Carpaţii Occidentali şi vestul Carpaţilor Meridionali, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane. În special în sud şi sud-est, spre dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea, duminică, 11 martie 2018

Articolul continuă după reclamă

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, astfel încât temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în nord-vestul şi centrul ţării şi 20 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 0 şi 10 grade. În vest, nord-vest şi centru cerul va fi mai mult noros, ziua va ploua doar pe spaţii restrânse, însă noaptea aria ploilor, în general slabe, va fi în extindere. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în primele ore ale zilei, dar în special noaptea, când va ploua pe arii restrânse, cu precădere în zonele deluroase. La munte, la peste 1800 m altitudine, vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar în a doua parte a intervalului şi în regiunile vestice. Dimineaţa şi noaptea, în sud şi sud-est, vor fi condiţii de ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va scădea uşor.

Harta ANM cu prognoza meteo pe 11 martie 2018 arată că vremea va fi foarte caldă

HARTĂ: Temperaturile în țară pe 11 martie 2018 | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru luni, 12 martie 2018

Vremea va deveni instabilă în cea mai mare parte a ţării şi va fi în continuare mult mai caldă decât ar fi normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 9 şi 19 grade, cu cele mai ridicate valori în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 9 grade. Înnorările vor fi temporar accentuate şi va ploua, ziua mai ales în jumătatea de vest a ţării, iar spre seară şi noaptea în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, local moderate şi izolat chiar însemnate cantitativ, însoţite pe arii restrânse şi de descărcări electrice. Precipitaţii mixte vor mai fi doar în masivele cele mai înalte, la peste 1900 m altitudine. Vântul va avea intensificări locale, îndeosebi în cursul zilei, mai ales în vest şi sud-est, precum şi la munte.

Presiunea atmosferica va continua să scadă.

Prognoza meteo pentru marți, 12 martie 2018

În regiunile estice şi sud-estice valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, înnorările vor fi accentuate şi va ploua, izolat mai însemnat cantitativ. În restul teritoriului, vremea se va menţine deosebit de caldă, cerul va fi temporar noros şi doar pe arii restrânse va mai ploua slab. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice. Trecător la altitudini de peste 1800 m vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, în special la munte, în sud-vestul şi local în sudul şi centrul ţării. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8 şi 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 şi 7 grade.

Vremea în București

Duminică: cald peste normal, maxima de 18 grade, minima de 4...5 grade

Luni: cald, maxima de 16...17 grade, minima de 7...8 grade

Marți: cald, maxima de 15...16 grade, minima de 5...6 grade

Cum va fi la munte duminică

Cerul va fi mai mult noros şi va ploua, ziua pe arii restrânse, însă noaptea aria ploilor în general slabe va fi în extindere. La peste 1800 m altitudine vor fi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări pe creste. Valorile termice vor marca o creştere faţă de ziua precedentă.

Cum va fi în Europa duminică

În jumătatea nordică a Peninsulei Italice, vor fi înnorări accentuate şi precipitaţii sub formă de ploaie, iar în zona înaltă a Munţilor Alpi şi lapoviţă şi ninsoare. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 40...50 l/mp. Vor mai fi înnorări şi precipitaţii sub formă de ploaie în vestul şi sud-vestul Europei, unde izolat se vor semnala şi descărcări electrice, şi lapoviţă şi ninsoare în nord.

În restul continentului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, iar precipitaţii slabe se vor semnala doar izolat. Vântul va avea intensificări în regiunile sudice şi sud-vestice, local în cele vestice şi izolat în cele nordice şi centrale. Cele mai mari viteze se vor înregistra în Peninsula Iberică, unde se vor depăşi pe arii restrânse 80...90 km/h. Temperaturile vor marca o creştere faţă de ziua precedentă în sud-estul şi centrul Europei, vor scădea în sud-vest, iar în rest, nu se vor modifica semnificativ.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 11 martie 2018. Prognoza meteo ANM actualizată pentru duminică, luni și marți