Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vremea 21, 22 şi 23 martie 2018. Ger năprasnic în România, temperaturi de până la minus 11 grade

Vremea pe 21 martie 2018 e deosebit de rece şi nu sunt semne de încălzire nici joi şi vineri. Prognoza meteo anunţă temperaturi extrem de scăzute.

de Redactia Observator

la 20.03.2018 , 16:36

Vremea pe 21 martie 2018 e deosebit de rece şi nu sunt semne de încălzire nici joi şi vineri. Prognoza meteo anunţă temperaturi extrem de scăzute pentru această perioadă.

În noaptea de marţi spre miercuri, va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării, transmite ANM. Cerul va fi mai mult noros în interiorul arcului carpatic şi va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. Local se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare la munte, în Crişana, Maramureş, Transilvania, predominant sub formă de ninsoare în Banat şi mixte în Oltenia, unde vor fi şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, unde va spulbera zăpada. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -9 grade în Moldova şi 0 grade în sudul Banatului şi în vestul Olteniei. În regiunile sud-estice, pe spaţii mici, se va forma ceaţă.

Vremea 21 martie 2018 în România

Articolul continuă după reclamă

Miercuri, vremea se va menţine deosebit de rece. Cerul, mai mult noros ziua, se va degaja treptat noaptea în jumătatea de nord a ţării. Vor fi precipitaţii, mai ales în prima parte a intervalului, predominant sub formă de ninsoare în Banat, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, local în Crişana şi izolat în Maramureş şi mixte în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea, unde pe spaţii mici se va forma polei. În jumătatea de sud a teritoriului, izolat, cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în nord-vestul ţării şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 4 grade, mai ridicate pe litoral până spre 6 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -11 şi -1 grad, cu cele mai scăzute valori în Maramureş. Izolat, dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă.

Pe acelaşi subiect

Presiunea atmosferica va creşte la regim baric apropiat de normal.

Harta ANM a temperaturilor arată că vremea pe 21 martie 2018 va fi rece

HARTĂ: Temperaturile maxime la nivelul României pe 21 martie | Sursa: ANM

Prognoza meteo pentru 22 martie în ţară

Joi, vremea va fi în continuare deosebit de rece, cu precădere în nordul ţării şi în depresiuni, unde local, îndeosebi noaptea, va fi ger. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, mai ales spre seară şi în cursul nopţii, în jumătatea de sud a ţării, unde vor fi mai importante cantitativ, şi pe arii restrânse în celelalte regiuni. Vor predomina ninsorile, exceptând zona litoralului, unde precipitaţiile vor fi mixte. Vântul se va intensifica treptat în sud, în sud-est şi pe crestele montane şi va avea viteze mai mari noaptea, când temporar ninsoarea va fi viscolită. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 5 grade, iar cele minime între -12 grade în nordul Moldovei şi 1 grad pe litoral.

Presiunea atmosferica va scădea, diferenţa faţă de ziua precedentă urmând a fi mare.

Prognoza pentru 23 martie 2018

Vremea, vineri, se va menţine deosebit de rece la această dată. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, în special pe parcursul zilei, pe arii extinse în jumătatea de sud-est a ţării, unde vor fi moderate cantitativ, şi local în rest. Acestea vor fi mixte în Dobrogea, iar pe arii restrânse şi în Banat şi Crişana şi mai ales ninsori în celelalte zone, astfel că se va depune strat nou de zăpadă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în regiunile sud-estice, iar în prima parte a intervalului şi în cele sud-vestice şi la munte, cu viteze mai mari pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade, iar cele minime între -11 şi 0 grade.

Vremea în Bucureşti

Miercuri: rece, ploaie, lapoviţă şi ninsoare, maxima de 1 grad, minima de -3...-2 grade

Joi: rece, ninge temporar, maxima de 0 grade, minima de -5...-4 grade

Vineri: ninsoare temporară, maxima de 0 grade, minima de - 5...-3 grade

Cum va fi miercuri la munte

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ninge pe arii extinse în masivele sud-vestice şi sudice, unde şi cantităţile de apă vor fi moderate, astfel că se va depune un strat nou de zăpadă şi local în restul zonei montane. Vântul va avea unele intensificări, mai ales pe creste. Temperatura aerului va creşte uşor faţă de ziua precedentă.

Cum va fi în Europa pe 21 martie

Vreme predominant frumoasă, în condiţiile cerului mai mult sau de-a dreptul senin, se preconizează a fi în ţările iberice, în partea sud-vestică a Franţei, în cea centrală a Germaniei şi posibil la vest de Marea Baltică (sud-estul Suediei). În restul continentului nebulozitatea încă va fi accentuată, aspectul închis al vremii menţinându-se în vestul Rusiei şi în Arhipelagul Britanic. Precipitaţii în general slabe se vor semnala pe suprafeţe relativ mari din spaţiul carpatic (implicit şi în ţara noastră), local în Peninsula Balcanică, în vestul şi estul celei Scandinavice de asemenea la vest de Munţii Ural, iar izolat sau pe alocuri - în regiunile nord-vestice, vestice, centrale şi sudice. Forma precipitaţiilor va trece din (mai ales) ploaie în sud şi mixte în sud-est la ninsoare tot mai spre nord-est şi nord. Vânt moderat şi temporar mai puternic va fi în vestul Mării Mediterane şi pe ocean între Islanda, Scoţia şi Rep. Irlanda, în general moderat - deasupra mărilor, iar cu precădere slab - în rest. În regimul termic nu vor surveni schimbări substanţiale, faţă de intervalul anterior.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Evenimente » Vremea 21, 22 şi 23 martie 2018. Ger năprasnic în România, temperaturi de până la minus 11 grade