Antena Meniu Search
x

Vremea extremă a închis şcolile din 3 judeţe. Anunţul inspectoratelor despre orele pierdute

Elevii din trei judeţe au intrat în minivacanţa de Paşte mai devreme cu o zi. Zăpada şi viscolul au închis şcolile din trei judeţe: Iaşi, Botoşani şi Neamţ. Peste 100 de elevi din Neamţ au fost cazaţi peste noapte în săli de sport şi în garnizoane militare, după ce nu au mai reuşit să ajungă acasă, tot din cauza furtunii de zăpadă. Orele pierdute vor fi recuperate, spun reprezentanţii Inspectoratelor Şcolare din zonă.

de Redactia Observator

la 06.04.2023, 16:45

Vezi și

În condiţiile în care ninsorile au făcut prăpăd în zona Moldovei, directorii unităților de învățământ din judeţul Iaşi au fost anunţaţi faptul că azi, 6 aprilie, cursurile sunt suspendate. ''Având în vedere cantitățile importante de zăpadă căzute în județul Iași, precum și faptul că județul nostru se află sub avertizare Cod Portocaliu de ninsori abundente și viscol, membrii CJSU Iași au votat, în unanimitate, ca în toate unitățile de învățământul preuniversitar din județul Iași să fie suspendate cursurile în ziua de joi, 6 aprilie.''

Ninge de 5 zile în Moldova

Iarna se încăpăţânează să-şi arate forţa la mijloc de primăvară. 24 de drumuri naţionale din zona Moldovei sunt în continuare închise, iar sute de maşini au rămas blocate în nămeţii record pentru luna aprilie. Salvatorii au putut ajunge la pacienţi doar cu ajutorul şenilatelor, după ce ambulanţele au rămas înzăpezite. Codul roşu de viscol a blocat traficul pe toate drumurile naţionale şi judeţene din Iaşi.

Chiar când se anunţa închiderea circulaţiei, un autocar plin cu copii a rămas blocat în coloana de maşini de lângă Târgu Frumos. Copiii, care erau din Bistriţa şi se întorceau dintr-o excursie, au fost cazaţi la un hotel.

Pe acelaşi subiect

Nămeţi de peste 2 metri în Botoşani

Nimeni nu iese şi nu întră nici în judeţul Botoşani, unde răbufnirea iernii a făcut prăpăd. Salvatorii au înfruntat nămeţi de peste 2 metri că să ducă la spital 10 oameni, dintre care 7 cu nevoie urgentă de dializă. Un drum care, în condiţii normale, ar fi fost gata în 20 de minute, a fost parcurs în 10 ore. 

Pe drumul care leagă Botoşani de Suceava, mai bine de 100 de maşini au rămas înzăpezite. Printre ele, şi o familie care se întorcea din Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Vremea extremă a închis şcolile din 3 judeţe. Anunţul inspectoratelor despre orele pierdute