Antena Meniu Search
x

Vremea se înrăutăţeşte: temperaturile vor fi şi de minus 25 de grade la sfârşitul săptămânii

Viscolul a alarmat întreg sud-vestul ţării. În Mehedinţi, oamenii au fost sfătuiţi să stea în casă din cauza rafalelor cu viteza unui uragan.

Vezi și

Viscolul a alarmat întreg sud-vestul ţării. În Mehedinţi, oamenii au fost sfătuiţi să stea în casă din cauza rafalelor cu viteza unui uragan. Şi gerul e tot mai greu de suportat. În Harghita, mercurul a coborât în termometre până la minus 22 de grade. Este doar începutul unei perioade care se anunţă şi mai rece de atât, spun meteorologii.

Urmează temperaturi şi mai scăzute faţă de cele de acum, spun meteorologii. În depresiunile din Moldova şi Transilvania ne aşteaptă la finalul săptămânii şi minus 25 de grade Celsius. 

Vremea în următoarele zile

Vremea miercuri:

Vor fi precipitaţii mixte în Banat, izolat în Crişana şi sudul Dobrogei şi mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Oltenia, moderate cantitativ în vestul regiunii. În vestul Carpaţilor Meridionali şi izolat în restul teritoriului (cu precădere în zona deluroasă a Munteniei şi Moldovei) va ninge slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în sudul Banatului, iar în prima parte a zilei şi la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, unde temporar va viscoli sau va spulbera zăpada. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 8 grade, cu cele mai ridicate valori în regiunile nord-vestice; minimele termice vor fi cuprinse în general între -8 şi 1 grad.

Vremea Joi:

Ploi slabe în Banat, Crişana, mixte în Oltenia, Muntenia şi local în Dobrogea şi mai ales ninsori, seara şi noaptea, pe arii restrânse în restul zonelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări în regiunile sudice şi sud-vestice, precum şi în zona montanã înaltă. Temperaturile maxime se vor încadra între -1 şi 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -9 şi 3 grade.

Vremea Vineri:

Ploi slabe în regiunile vestice şi mai ales ninsori în nord, nord-est, la deal şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Noaptea, va ninge în Moldova, cea mai mare parte a Transilvaniei şi la munte, iar în celelalte zone, vor fi ninsori, lapoviţă şi ploaie, dar pe spaţii mici, şi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, pe crestele montane şi în deltã. Temperaturile maxime vor avea valori de la -3...-2 grade în nordul Moldovei, pânã în jur de 9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime între -10 şi 2 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Vremea se înrăutăţeşte: temperaturile vor fi şi de minus 25 de grade la sfârşitul săptămânii