Antena Meniu Search
x

Video Weekendul cu restricţii prelungite a început cu un val de controale în Bucureşti. Lipsa declaraţiei înseamnă amendă

Şoferii care au circulat după ora 20 au făcut un popas la marginea şoselei, unde au fost interogaţi de poliţiştii de la Rutieră. În timp ce suflau în aparatul etilotest, au avut de răspuns la întrebări despre pandemie. Iar cine nu a avut declaraţia... a luat amendă.

de Redactia Observator

la 03.04.2021, 08:48

Vezi și

Aşezaţi în puncte cheie din capitală, poliţiştii de la Rutieră au tras, rând pe rând, zeci de maşini pe dreapta. Le-au cerut şoferilor actele la control, i-au testat pentru alcool sau droguri şi... au verificat dacă au declaraţia pe propria răspundere la ei. 

Poliţia Rutieră a făcut verificări, pentru respectarea regulilor în pandemie

"Este în regulă declaraţia. Încercaţi să nu mai circulaţi după orele 20 decât dacă este o urgenţă"

Nu toţi şoferii care au circulat după ora 20 au avut însă declaraţia la purtător. "De ce nu aveţi declaraţia pe propria răspundere? Am uitat-o la muncă. Şi cum puteţi să justificaţi, în acest moment, că vă întoarceţi de la muncă? Aveţi legitimaţia măcar? Sunt administratorul firmei. Ce legitimaţie să am?"

Pe acelaşi subiect

Printre verificările cu etilotestul şi sancţiuni, poliţiştii i-au scos şi la... tablă pe conducătorii auto. Lecţia? Pandemia.  "Noile prevederi legale privind pandemia le cunoaşteţi, da? Da. Care este intervalul orar? Parcă, de la opt... Da. Până la? Şase, şapte. Da. E ok..."

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: "Aceste activitati de control care sunt intensificate la nivel national, cu sprijinul jandarmeriei au obiectivul nu de a dispune masuri de sanctionare, ci de a veghea la respectarea legii" Respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului i-a pus la încercare pe mulţi. Oamenii nu şi-au făcut griji doar că vor fi prinşi pe stradă după ora 20. S-au temut şi că nu vor apuca să-şi facă cumpărăturile până la ora 18. 

"La case e full. Deci erau cozi mari. Da!" 

"M-am grabit putin, da. Sotul voia sa mai cumpere ceva si n-am mai stat ca sa iesim"

"Trebuie sa vii să cumperi cat mai mult, cat mai repede, intr-un timp scurt".

Acesta este primul weekend întreg cu noile măsuri restrictive. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Weekendul cu restricţii prelungite a început cu un val de controale în Bucureşti. Lipsa declaraţiei înseamnă amendă