Antena Meniu Search
x

Video Zeci de aeronave au colorat cerul de ziua Aviaţiei Române în Capitală. Spectacol aerian de senzaţie cu cele mai puternice elicoptere şi avioane ale armatei

Este ziua aviaţiei române, care coincide în fiecare an cu ziua în care este prăznuit Sfântul Ilie Tesviteanul, ocrotitorul spiritual al piloţilor. Cerul Capitalei a fost brăzdat în această dimineaţă de cele mai puternice avioane de luptă ale Armatei Române, dar şi de elicopterele Ministerul de Interne. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 20.07.2023, 14:05

Vezi și

Sunt optimişti şefii aviaţiei române în condiţiile în care primele aeronave F-16 cumpărate de la norvegieni ar trebui conform declaraţiilor să ajungă în ţara noastră undeva la finalul acestui an. Urmând ca treptat în 2024 România să îşi completeze următoarele două escadrile de F-16.

Experţii susţin că aeronavele militare venite din Norvegia nu ar fi suficiente

Dacă ne uităm la războiul dintre Ucraina şi Rusia, România are mult prea puţine aeronave de luptă pentru a asigura în primul rând măcar securitatea spaţiului aerian în condiţiile în care se ştie faptul că în urmă cu mai bine de o lună şi jumătate au fost restrase inclusiv MIG-urile 21 Lancer, care asigurau astfel de servicii militare. Sunt experţi militari care susţin faptul că nu ar ajunge nici acestea alte 32 de aeronave militare care ar urma să intre în componenţa forţelor aeriene române şi în 2030 printr-un program piloţii români vor fi învăţaţi să facă trecerea de pe F-16 pe F-35.

Până acum mai sunt multe detalii de rezolvat, în primul rând financiare dar şi militare care pot fi modificate de la un an la altul. Un spectacol aerian care a avut loc aici în Capitală deasupra statuii Eroii Aerului cu ocazia zilei Aviaţiei Române. Au survolat atât aeronave civile, cât şi de luptă ale aliaţilor din NATO, elicoptere ale MAI dar şi elicoptere ale MApN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Zeci de aeronave au colorat cerul de ziua Aviaţiei Române în Capitală. Spectacol aerian de senzaţie cu cele mai puternice elicoptere şi avioane ale armatei