Antena Meniu Search
x

România sub nămeţi. Constanţa şi Tulcea au fost paralizate de zăpada viscolită cu 100 kilometri/ oră

Porturi închise, drumuri blocate. Salvări fără salvare! E doar o faţă a iernii care a încolţit jumătate de ţară Moldova, Muntenia şi Dobrogea au fostparalizate.

Vezi și

Porturi închise, drumuri blocate. Salvări fără salvare! Este doar o faţă a iernii care a încolţit jumătate de ţară Moldova, Muntenia şi Dobrogea par paralizate în faţa vântului care viscoleşte zăpada cu puterea a peste o sută de kilometri pe oră. E prăpăd în judeţele Constanţa şi Tulcea, unde bătrânii bolnavi, femeile gravide şi deţinuţii sunt scoşi cu şenilatele din nămeţi.

Sunt oameni cu feţele transfigurate de durere, captivi în casele pustiite de întuneric. 

60 de localităţi au rămas fără curent electric în Tulcea, inclusiv oraşe ca Sulina.

Vântul a rupt tot ce a prins în cale, de la fire de electricitate, copaci şi indicatoare rutiere.

Chiar şi salvatorii au strigat după ajutor, iar şenilata îşi croieşte cu greu drum spre Cataloi. Nămeţii au ţintuit 150 de maşini pe DN 22, între Tulcea şi Hârşova. Sute de pompieri şi jandarmi şi-au luptat cu zăpada. Nu au fost singurii. Cei de pe şenilate au lucrat la foc continuu.

Şi un autobuz care transporta deţinuţi s-a blocat în nămeţi lângă Cataloi.

În Constanţa, drumarii au organizat un convoi de şenilate pentru a-i salva pe şoferii blocaţi pe drumul naţional 22A, spre Ciucurov. Aici, spre Paluzul Mic, două autotrenuri au derapat şi au blocat şoseaua.

În Focşani, un acoperiş smuls de vânt s-a prăbuşit peste o dubă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » România sub nămeţi. Constanţa şi Tulcea au fost paralizate de zăpada viscolită cu 100 kilometri/ oră