Antena Meniu Search
x

Video Zeci de mii de români au fugit de miel și drob tocmai în Bulgaria sau Grecia: "Nu vreau să mai am de-a face cu mesele grele"

Zeci de mii de români au vrut să îşi petreacă şi ei vacanţa pe litoral, dar nu pe cel românesc. Au mers în Bulgaria sau chiar în insulele din Grecia. Spun că au fost atraşi de privelişti şi preţuri sau pur şi simplu au vrut să renunţe la mielul tradiţional pentru un meniu mai uşor, cu peşte şi fructe de mare. 

de Denisa Dicu

la 04.05.2024, 19:34

Vezi și

De la ieşirea din ţară prin judeţul Constanţa până la staţiunea Nisipurile de Aur sunt doar 85 de kilometri. Îndeajuns de aproape pentru ca mii de români să facă Paştele la vecini. Mai ales că preţurile sunt încă unele de extra-sezon. 

  • Denisa Dicu, reporter Observator: Pe litoralul bulgăresc, prețul de pornire pentru 3 nopți de cazare este de 450 de lei pentru o cameră, iar dacă vorbim de două camere, preţul de pornire este de 650 de lei.

Vremea este perfectă. Pe plajă, familiile cu români au ocupat şezlongurile şi s-au întins la soare.

  • Turișt: Am venit pe o ploaie torenţială, tot drumul de la Bucureşti până aici. Dar acum avem soare, totul e bine. 
Pe acelaşi subiect

Turiştii români spun că staţiunile din Bulgaria sunt superioare la toate capitolele celor din România

  • Turist: Nu îmi convine în primul rând mărimea plajei din Mamaia, e cât trei stadioane de fotbal. Dacă mă duc la masă cu soţia şi copiii fără 150 de euro nu scap pe o masă, fără să bem alcool, fără să mâncăm cele mai extravagante chestii din meniu. Hotelul este mult peste oricare din staţiunea Mamaia sau Năvodari. 

De opt ani, Dima este managerul unui complex din staţiunea Albena. Apreciază faptul că românii merg acolo de sărbătorile pascale în fiecare an. Din 2.500 de oaspeţi, peste 90 la sută sunt din ţara noastră. 

  • Dima Pusnava, manager hotel: Copiii împreună cu părinţii au vopsit ouă împreună cu animatorii noştri. Avem în toate hotelurile animaţie pentru copii, animaţie pentru adulţi, seara. Am adus şi trupe din România, care să cânte. Pentru toţi turiştii noştri, diseară sunt autocare care merg la biserică, să ia lumea lumină. Dacă nu ar fi români, ar trebui să închidem mai toate hotelurile. 

Alţi mii de români doar au traversat Bulgaria în drum spre Grecia

Stelian Muscalu are o tavernă în Thassos şi spune că, în aceste zile, 8 din 10 clienţi sunt din ţara noastră. 

  • Stelian Muscalu, proprietar de tavernă în Thassos: Există chiar şi o glumă aici, că a doua limbă vorbită pe această insulă este greaca, pentru că prima este limba română.

Românii au luat deja parte la slujbele premergătoare Înălţării. N-au avut însă noroc de vreme de plajă. A plouat cu grindină în ultimele 24 de ore. 

Vremea de duminica se anunţă însă una frumoasă. Iar masa de Paşte va avea un tipic special

  • Stelian Muscalu, proprietar de tavernă în Thassos: Vin să mănânce, în principiu, fructe de mare. Sunt mulţi dintre ei care mi-au spus: plec de acasă pentru că sunt într-o perioadă de regim, fac sală, încerc să slăbesc şi nu vreau să mai am de-a face cu mesele grele din România, cu miel, cu sarmale, cu drob şi toate cele specifice acestor sărbători.

Pe alte insule, precum Skopelos, temperaturile au ţinut cu turiştii, încântaţi de ce văd la tot pasul. 

  • Eniko, turistă româncă: Clopotele bisercilor, rugăciunile se aud din oră în oră în orăşelele de pe insulă. Ouăle roşii, lumânările decorate se găsesc peste tot, şi în supermarketuri şi în magazinele artiştilor de pe insulă. Marea este calmă, vremea este perfectă, după cum vedeţi, şi ştim că nicăieri nu este ca acasă, dar grecia şi insulele ei sunt deja pentru români ca o a doua casă. 

O excursie cu autocarul în Grecia în perioada Paştelui a costat circa 300 de euro, cu masa festivă inclusă în preţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Evenimente » Zeci de mii de români au fugit de miel și drob tocmai în Bulgaria sau Grecia: "Nu vreau să mai am de-a face cu mesele grele"