Antena Meniu Search
x

Video Zeci de plante exotice se lasă admirate la Grădina Botanică din Iaşi. Expoziţia i-a cucerit pe cei mici: "Foarte frumoase". Care e atracţia principală

Expoziţie încântătoare la Iaşi. Zeci de plante exotice se lasă admirate la Grădina Botanică. De la cele aeriene, fără rădăcini, până la operele de artă ale unor peisagişti care au creat păsări şi siluete umane îndelung fotografiate de vizitatori.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.02.2024, 20:23

Vezi și

Fascinaţi de plantele carnivore, Răzvan şi Alex au venit cu părinţii la Grădina Botanică din Iaşi, special pentru noua expoziţie.

- Sunt puiuţi de plante.

- De care plante?

- Plante carnivore. 

Pe acelaşi subiect

- Cum sunt?

- Foarte frumoase.

Cătălin Tănase, directorul Grădinii Botanice Iaşi: Există o varietate de plante carnivore, unele prezintă capcane pentru a arage insectele de mici dimensiune. Cea mai cunoscută e cupa maimuţelor, o specie tropicală. 

Plantele viu colorate atrag multe priviri

În alt colţ al Grădinei Botanice, plante viu colorate atrăgeau multe priviri.

Clara Mihociu, reporter Observator: Sera cu azalee şi camelii este atracţia principală şi, ca-n fiecare an, angajaţii au avut grijă să organizeze totul în aşa fel încât să semene cu o grădină autentică japoneză. Nu lipsesc băncile din bambus, iar florile viu colorate fac ca toţi cei care ajung aici să nu plece fără o fotografie.

Vizita la exploziţia de plante exotice a însemnat şi o sesiune foto bună numai bună de trimis pe WhatsApp: "Foarte frumoase. Le păstrez. Le trimit colegelor".

Vizita prin sere, ca într-o vacanţă

Vizita prin sere i-a făcut pe mulţi ieşeni să se simtă ca într-o vacanţă: "Suntem exotici cu toate florile astea pe timp de iarnă, foarte frumos", spune un vizitator. "Nu ne aşteptam să vedem flori înflorite. Profităm de acest moment", adaugă altcineva.

La fel de impresionaţi au fost vizitatorii de pereţii din plante şi zonele amenajate de peisagişti. Lebăda şi fata din iarbă au fost vedetele expoziţiei.Un bilet de intrare la Grădina Botanică din Iaşi costă 15 lei, iar expoziţia de plante exotice este deschisă până pe 10 martie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Zeci de plante exotice se lasă admirate la Grădina Botanică din Iaşi. Expoziţia i-a cucerit pe cei mici: "Foarte frumoase". Care e atracţia principală