Antena Meniu Search
x

Zeci de turişti au intrat cu ATV-uri și motociclete în zone protejate din Brașov. Cu ce amendă s-au ales

Incident la Brașov. Jandarmii au amendat, la sfârşitul săptămânii trecute, zeci de persoane care au intrat cu autovehicule de teren, ATV-uri sau motociclete în zone protejate. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 10.000 de lei.

de Redactia Observator

la 15.04.2024, 12:41

Zeci de turişti au intrat cu ATV-uri și motociclete în zone protejate din Brașov. Cu ce amendă s-au ales
Zeci de turişti au intrat cu ATV-uri și motociclete în zone protejate din Brașov. Cu ce amendă s-au ales - Shutterstock

Numeroşi turişti continuă să ignore legislaţia care interzice accesul cu vehicule motorizate în arii protejate. La sfârşitul săptămânii trecute, jandarmii montani din Braşov au depistat 22 de astfel de persoane în zone din apropierea localităţilor Zărneşti, Poiana Braşov, Bran, Moieciu şi Poiana Mărului, transmite news.ro

22 de persoane au fost sancționate

”Au fost identificate 22 de persoane care au pătruns în păduri cu autoturisme off-road, ATV-uri şi motociclete, fără a le fi permis acest lucru, şi au fost sancţionate contravenţional în conformitate cu Legea 407 din 2006 a vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic şi cu Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice”, informează, luni, Inspectoratul de Jandarmi Braşov. 

Jandarmii anunţă că acţiuni de control în zonele protejate se vor derula şi în perioada următoare, scopul fiind acela de a descuraja şi de a stopa astfel de activităţi care au un impact negativ asupra florei şi a faunei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei
Credeţi că există vreo şansă ca speranţa de viaţă să crească în România?
Observator » Evenimente » Zeci de turişti au intrat cu ATV-uri și motociclete în zone protejate din Brașov. Cu ce amendă s-au ales