Antena Meniu Search
x

Zeci de oi au fost ucise pe o șosea din Timiş, șofer rănit în accident

Zeci de oi au fost ucise aseară pe o şosea din Timiş. Turma traversa un drum naţional şi n-a fost observată la timp de un şofer care le-a lovit în plin.

de Redactia Observator

la 28.05.2020, 11:14

Vezi și
  • Omul a fost la rândul lui rănit şi a ajuns la spital.
  • Ciobanii care ghidau turma s-au ales cu dosar penal.

Cioban: Am venit frumos în faţa la oi, oile după mine. Am văzut că nu vine maşină, am trecut. Când am văzut că ăsta vine cu maşina, am sărit înapoi în canal. Oile s-au speriat, cum am căzut în canal, uite, jos. Am căzut jos şi el a dat drept în oi cu maşina.

45 de oi au murit pe loc. Altele au fost rănite. Ciobanul spune că accidentul a avut loc pe lumină, numai că şoferul, care ar fi vorbit la telefon, n-a pus frână la timp.

Cioban: A venit cu viteză. Când să traversăm drumul cu oile, să dea peste noi. Bine că n-a dat peste noi să ne omoare!

În încercarea disperată de a opri maşina, şoferul s-a rotit de mai multe ori în mijlocul drumului şi astfel a lovit zecile de animale.

A fost şi el rănit şi dus cu ambulanţa la spital. În tot acest timp, pompierii au degajat şoseaua de trupurile animalelor moarte.

Pompier: Echipajul de la staţia de pompieri Buziaş a fost solicitat să intervină la accidentul rutier produs în apropierea loc Chezereşu Mare. La faţa locului am acţionat pentru îndepărtarea animalelor în urma accidentului cu un autoturism.

Ciobanii spun că nu este primul accident de acest fel. Sunt nevoiţi să traverseze des drumul cu oile pentru că locul de păşune este de-o parte a şoselei şi cel de dormit pe cealaltă parte.

Cioban: Ăsta e al treilea accident. M-am rugat la dl primar ca la Dumnezeu să nu-mi mai dea păşune în partea asta că e drumul, uite cum este. Să-mi dea păşune aici. N-a vrut să-mi dea. A dat la unu care are 1.000 de oi.

Pe lângă paguba suferită, ciobanii s-au ales şi cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Zeci de oi au fost ucise pe o șosea din Timiş, șofer rănit în accident