Antena Meniu Search
x

Video Ziua Marinei, sărbătoare fără spectatori. Cîţu a apărut în public pentru prima dată de la dezvăluirea secretului din tinereţe: s-a afişat alături de preşedinte

A fost sărbătoare la malul mării. Fregate, avioane de luptă şi nave au făcut paradă de Ziua Marinei.

de Cătălina Pătru

la 15.08.2021, 20:18

Vezi și

Publicul a fost ţinut şi anul acesta la distanţă, dar a putut admira spectacolul de la plajă sau de pe faleză. Preşedintele şi premierul au fost împreună la eveniment! Eroii mării au fost sărbătoriţi azi pe apă, pe uscat şi în aer. Faleza cazinoului din Constanţa a fost plină de oameni care au venit să admire defilarea uriaşelor nave de luptă.

Maria asigură comunicarea dintre nave. Este una din cele şapte femei-marinar de pe Mărăşeşti. "Încă din 2010 îmi sărbătoresc ziua la bordul Fregatei Mărăşeşti, a devenit o tradiţie şi este foarte bine", a declarat caporalul Maria Raluca Ciocan.

"Nu este o meserie chiar atât de uşoară pentru o femeie, dar armata nu se bazează numai pe forţa fizică, ea se bazează şi pe cunoaştere, pe calităţi, aptitudini, şi important e să faci ceea ce îţi doreşti, ceea ce poţi", a declarat Loredana Filimon, maestru militar. "Avem tort la desert, într-adevăr, pentur tot echipajul", a declarat Valentin Marian Toma, comandantul Fregatei Mărăşeşti.

Trei elicoptere Puma, două avioane F16, două Ryphoon britanice şi un avion de cercetare au survolat deasupra dispozitivului de nave care s-au aflat în marş pe itinerariul Constanţa-Midia. Este al doilea an când festivităţile din portul militar se ţin fără public din cauza pandemiei.

Pentru prima dată de la dezvăluirea secretului său din tinereţe, condamnarea din Statele Unite, premierul Florin Cîţu a apărut pe aceeaşi scenă cu preşedintele Klaus Iohannis. Cei doi au discutat, ba chiar au plecat împreună de la eveniment. Marele absent de la ceremonii a fost al treilea om în stat, preşedintelele camerei deputaţilor Ludovic orban. Şeful PNL le-a urat marinarilor "La mulţi ani" doar pe Facebook.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Ziua Marinei, sărbătoare fără spectatori. Cîţu a apărut în public pentru prima dată de la dezvăluirea secretului din tinereţe: s-a afişat alături de preşedinte