Antena Meniu Search
x

Video Ziua Naţională a Ambulanţei, sărbătorită la Târgu Jiu. 117 ani de activitate, marcaţi cu o paradă a salvatorilor

Au sunat sirenele în Târgu Jiu, unde a fost marcată, ieri, Ziua Ambulanţei. Sute de medici, asistente medicale şi ambulanţieri din toată ţara au sărbătorit împlinirea a 117 ani de existenţă a Salvării. 
Evenimentul s-a încheiat cu o paradă cu zeci de autospeciale pe străzile din oraş. La unison, angajaţii din sistem şi-au spus şi dorinţele de ziua lor: mai mulţi colegi şi mai multe ambulanţe noi. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 30.07.2023, 14:23

Vezi și

Peste 500 de angajaţi din Serviciile de Ambulanţă din toată ţara şi-au dat întâlnire la Târgu Jiu, unde a fost marcată Ziua Naţională a Ambulanţei. 50 de ambulanţe au pornit într-o paradă inedită pe străzile din oraş. O apariţie inedită a fost o barcă de salvare din Tulcea. Merge în misiune în toată Delta Dunării.

Parada inedită pe străzile din oraş

Paul Banu, Serviciul de Ambulanţă Tulcea: Pe apă, noi trebuie să fim atenţi la absolut tot ce ne înconjoară, fauna Deltei Dunării, apa, adâncimea, frigul, ceaţa, gheaţa. Trebuie să fim prezenţi oricând, la orice oră şi oriunde

De ziua lor, salvatorii şi-au pus aceeaşi dorinţă:

Pe acelaşi subiect

Steluţa Coţiu, Serviciul de Ambulanţă Braşov: Mai mult personal şi mai multe ambulanţe. 117 de experienţă, de dorinţă de a ajuta, de a face bine, de a fi în primul rând, acolo unde este nevoie.

Gheorghe Borodi, Serviciul de Ambulanţă Maramureş- reporter: Încă sunt judeţe unde găsim ambulanţe chiar şi un milion de km la bord

- Da, şi la noi în judeţ, şi în fiecare judeţ, dar nu ne plângem. Le reparăm, trebuie să ne facem treaba. Bolnavii n-au de unde să ştie. O ambulanţă mai veche oricând poate să te lase în drum sau să nu ajungi la cazul care poate fi de urgenţă majoră.

Lipsa de personal e o problema întâlnită în aproape toată ţara.

Tiberiu Tătaru, manager Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj: Noi, într-o lună, cred că avem descoperită una sau două ture. Nu e bine că se întâmplă asta, dar credeţi-mă că e mult mai bine decât marea majoritate a judeţelor ţării.

Daniela vine din Maramureş şi e asistentă medicală de peste 20 de ani. A săbătorit Ziua Ambulanţei îmbrăcată în portul popular. 

Daniela Ivanciuc, Serviciul de Ambulanţă Maramureş: Purtăm cu mândrie şi costumul tradiţional, şi uniforma.

Evenimentul s-a încheiat cu o horă a asistentelor... 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Ziua Naţională a Ambulanţei, sărbătorită la Târgu Jiu. 117 ani de activitate, marcaţi cu o paradă a salvatorilor