Antena Meniu Search
x

Ziua Regalităţii, prilej de sărbătoare pentru membrii familiei regale

A fost o zi cu puternice semnificaţii pentru istoria românilor. 10 mai, ziua proclamării oficiale a independenţei de stat şi totodată ziua încoronării lui Carol I drept suveran la României.

de Redactia Observator

la 11.05.2019, 13:27

Vezi și

A fost o zi cu puternice semnificaţii pentru istoria românilor. 10 mai, ziua proclamării oficiale a independenţei de stat şi totodată ziua încoronării lui Carol I drept suveran la României. A fost ziua Regalităţii, prilej de sărbătoare pentru membrii familiei regale care au găzduit, potrivit tradiţiei, o petrecere în grădina Palatului Elisabeta.

A fost momentul cel mai aşteptat al petrecerii date în cinstea Zilei Regalităţii. În ropote de aplauze, Familia Regală, gazdă a evenimentului, şi-a salutat invitaţii.

Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei a ales, şi în acest an, albul predominant, combinat de această dată cu o culoare puternică, roşu. Pălăria a fost admirată de toate celelalte doamne.

Apoi, a coborât prin mulţime şi a dat mâna cu oaspeţii săi. Recepţia găzduită de familia regală în această zi la Palatul Elisabeta este acum la a zecea ediţie.

A fost însă a doua petrecere fără Regele Mihai. 10 Mai rămâne o zi istorică pentru România. La această dată, Carol I a devenit domnitor al Ţărilor Române în 1866 şi, 15 ani mai târziu, a fost încoronat drept primul rege al ţării. Tot pe 10 mai, în 1877, Carol I a semnat declaraţia de independenţă a României care fusese citită cu o zi înainte în Parlament de Mihail Kogălniceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ziua Regalităţii, prilej de sărbătoare pentru membrii familiei regale