Antena Meniu Search
x

Video Ziua Regalităţii, sărbătorită cu mare fast la Palatul Elisabeta. Cele 3 semnificaţii ale zilei de 10 mai

Petrecere mare la Palat: este Ziua Regalităţii astăzi. În cinstea evenimentului, Casa Regală a organizat un eveniment fastuos.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 10.05.2024, 21:28

Vezi și

De la elevi olimpici, la studenţi, personalităţi care s-au remarcat în diferite domenii, fie că vorbim despre artă, cultură sau sănătate au participat la eveniment. Sunt oameni care au venit nu doar din Europa, ci şi de peste ocean, oameni care duc mai departe numele şi renumele României. Toţi s-au strâns în curtea Palatului Elisabeta pentru a petrece ziua de 10 mai în prezenţa Majestăţilor Sale regale.

Cele 3 semnificaţii ale zilei de 10 mai

Şi nu vorbim doar despre Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, au fost prezente şi principesele Sofia şi Maria care au stat de vorbă cu oamenii şi au făcut fotografii. A fost o atmosferă regală, impusă şi de ţinută. Au fost prezenţi şi politicieni şi ambasadori la Bucureşti, dar şi oameni obişnuiţi. Este o tradiţie care a fost începută de Regele Mihai în 2010, atunci când s-a întors din exil. A fost întreruptă acum 4 ani, înainte de pandemie.

Această zi de 10 mai are mai multe semnificaţii. Marchează trei momente istorice pentru România: venirea Princepelui Carol în România, încoronarea şi proclamarea României ca Regat şi Ziua Regalităţii pentru că mai bine de jumătate de secol a fost sărbătorită şi ca zi naţională.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Observator » Evenimente » Ziua Regalităţii, sărbătorită cu mare fast la Palatul Elisabeta. Cele 3 semnificaţii ale zilei de 10 mai