Antena Meniu Search
x

Video Zonele puternic industrializate, cele mai afectate de COVID din cauza aglomerării din mijloacele de transport în comun cu care se deplasează angajații

Locul de muncă reprezinta o posibilă sursă de infectare. Și cu cât numărul de angajați e mai mare, cu atât și vulnerabilitatea în fața virusului crește. Harta judeţelor cu cele mai mari rate de infectare la mia de locuitori se supra­pu­ne peste cea a zonelor cu activitate eco­no­mică crescută.

Cristina Oprea
de Cristina Oprea

la 24.11.2020, 14:32

Vezi și
  • Zonele puternic industrializate sunt și cele mai vulnerabile în fața virusului SARS-CoV-2.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Dacă vorbim de zone puternic industrializate, vorbim și de activitate intensă și de adevărate furnicare de oameni care intră în contact unul cu altul pentru perioade lungi de timp.

Și nu doar locul de muncă reprezintă un risc, ci mai ales drumul până acolo pentru că foarte mulți angajați ai fabricilor și uzinelor din țară folosesc transportul în comun, care, știm bine, la ore de vârf se aglomerează.

Dacă ne uităm la top vedem că cele mai multe focare în cadrul companiilor au fost raportate în județele cu cel mai mare număr de angajați, cum ar fi Cluj, Sibiu, Ilfov sau Brașov și în județul Dolj, unde rată de infectare este mare.

Iar dacă ne uităm la Uzina Ford, de exemplu, până ieri erau raportate aici 60 de COVID-19.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Zonele puternic industrializate, cele mai afectate de COVID din cauza aglomerării din mijloacele de transport în comun cu care se deplasează angajații