Antena Meniu Search
x

Video Documentar "no comment". Observator, la hotarul dintre viaţă şi moarte. Conflictul Israel-HAMAS: Mărturii în exclusivitate

La aproape 6 luni de la începutul conflictului dintre Israel şi organizaţia HAMAS, situaţia din regiune este una explozivă. Operaţiuna IDF în Rafah pare iminentă, negocierile nu oferă rezultate, iar privirile întregii lumi sunt orientate către zonele de conflict. Din weekend, zeci de mii de israelieni protestează.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 03.04.2024, 15:41

Vezi și

Bianca Iacob, reporter special Observator, a documentat situaţia din nordul - de la graniţa cu Liban - cât şi din sudul Israelului, de la doar câţiva kilometri de graniţa cu Fâşia Gaza. Guvernul condus de Benjamin Netanyahu a aprobat planul pentru Rafah, dar zeci de mii de israelieni îi cer demisia în stradă şi strigă pentru alegeri anticipate. Multe dintre rudele israelienilor răpiţi de HAMAS de jumătate de an sunt revoltate de modul de operare al premierului Netanyahu şi spun că situaţia nu mai poate continua aşa. Ei cer ca ostaticii să fie aduşi înapoi. De asemenea, protestatarii îl acuză pe premier că distruge relaţiile cu Statele Unite ale Americii, el ignorând cererile venite de la Washington de a semna un armistiţiu.

În acest timp, serviciile secrete - Mossad - precum şi cele ale Armatei caută soluţii inclusiv la masa negocierilor din Egipt.

În Fâşia Gaza, situaţia este una absolut catastrofală, cu zeci de mii de morţi şi răniţi, dar şi cu o criză umanitară fără precedent. UNICEF spune că un număr uriaş de copii trăiesc la limita dintre viaţă şi moarte.

Echipa Observator, precum şi jurnaliştii din alte ţări, nu au acces pentru a documenta situaţia din Fâşia Gaza, acesta fiind restricţionat de Armata Israeliană (IDF).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Exclusiv Observator » Documentar "no comment". Observator, la hotarul dintre viaţă şi moarte. Conflictul Israel-HAMAS: Mărturii în exclusivitate