Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video EXCLUSIV. Mircea Geoană, despre reacţia NATO atunci când Rusia a invadat Ucraina. "Ştiam de câteva zile că o să înceapă"

Mircea Geoană a renunţat oficial la postul de Secretar General Adjunct al NATO. Într-o ceremonie ţinută la Bruxelles, Jens Stoltenberg l-a decorat pe fostul său secund cu Serviciul Merituos, cel mai important Ordin al Alianței. Geoană ar urma să-şi anunţe intrarea în cursa pentru Cotroceni în următoarele zile.

de Redactia Observator

la 10.09.2024 , 19:46

"Dedic aceşti cinci ani la NATO şi această distincţie care mă onorează tinerilor şi tinerelor din România şi sper ca exemplul meu sa fie o inspiratie pentru voi, sa lasati orice complex de inferioritate deoparte, sa munciti, sa investiti in voi, sa reprezentati cu mandrie tara noastra!", a declarat Mircea Geoană. La scurt timp după numirea ca Secretar General Adjunct, Observator îl filma pe Mircea Geoană în sediul NATO de la Bruxelles. Era primul român într-o funcţie atât de înaltă.

Mircea Geoană va intra în cursa electorală împotriva liderilor PSD, PNL, AUR şi USR

La final de mandat, Observator a revenit în cea mai importantă instituţie din Europa. "Ştiam un interval de câteva zile că o să înceapă, ştiam de la Serviciile de Informaţii occidentale, americane şi altele. Imediat am intrat în Consiliu, faptul că erau informaţi toţi aliaţii că vine (n.red. războiul) ne-a făcut să fim deja politic şi psihologic pregătiţi să luăm decizii rapide", a declarat Mircea Geoană. "Secretarul general adjunct Geoană a jucat un rol extrem de important pentru mine şi pentru întreaga Alianţă. A ajutat la întărirea unităţii şi coeziunii Alianţei şi, nu în ultimul rând, a contribuit la întărirea relaţiilor transatlantice dintre cel mai mare aliat al nostru, Statele Unite, şi restul NATO", a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Vezi și

"Ne va lipsi cu adevărat din Alianţă. A fost un lider grozav! Nu este doar un lider bun, ci şi un diplomat! A fost capabil să aducă naţiunile împreună", a declarat Rob Bauer, şeful Comitetului Militar al NATO. Mircea Geoană a renunţat la funcţia sa cu câteva săptămâni înainte de expirarea mandatului, pentru a intra în cursa prezidenţială. "Dacă este ceva pe care trebuie să-l facem dacă vrem să izbândim este să aducem, dacă nu metoda NATO, măcar un pic de profesionalism în ceea ce priveşte politică şi adminsitraţia statului", a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană va intra în cursa electorală împotriva liderilor PSD, PNL, AUR şi USR. Pe liste se vor mai regăsi candidata SOS România şi independenţii Ana Birchall şi Cristian Diaconescu.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Exclusiv Observator » EXCLUSIV. Mircea Geoană, despre reacţia NATO atunci când Rusia a invadat Ucraina. "Ştiam de câteva zile că o să înceapă"