Antena Meniu Search
x

Video Încrederea israelienilor în guvernul lui Beniamin Netanyahu, la cel mai scăzut nivel după atacurile Hamas. Corespondență Observator din Israel

Război Israel - Hamas. Toţi ochii au fost aţintiţi spre Tel Aviv în această dimineaţă când a ajuns preşedintele Franţei. Emmanuel Macron a declarat că lupta împotriva organizaţiilor teroriste trebuie să fie fără milă, dar cu reguli. Între timp, un general american a fost ales pentru a conduce mult anunţata ofensiva israeliana.

Cristi Popovici
de Cristi Popovici

la 24.10.2023, 20:37

Vezi și

Cristi Popovici, reporter Observator: "Printre personalul trimis de americani în Israel se numără și generalul-locotenent James Glynn, acesta a condus forțele de operațiuni speciale ale SUA împotriva Statului Islamic. Acesta va consilia armata israeliană despre cum să atenueze numărul de victime civile în luptele urbane care vor avea loc după invazia asupra Fâșiei Gaza. Generalul și ceilalți ofițeri americani nu vor conduce operațiuni la sol, doar vor oferi consiliere militară cu privire la planurile operațiunilor din Gaza. Ofițerii americani vor împărtăși din lecțiile pe care SUA le-a învățat în lupta împotriva ISIS. Implicarea americană se va rezuma doar la sfaturi întrucât Glynn nu va rămâne în Israel pentru a urmări evoluția operațiunii terestre a israelienilor.

Mulți dintre israelieni au mai multă încredere în liderii mondiali care vin aici decât au în propriul guvern. Am văzut și sondajele care arată că popularitatea actualului premier este în scădere din cauza faptului că armata și guvernul nu au putut preîntâmpina ceea ce s-a întâmplat pe 7 octombrie. Faptul că Joe Biden a venit aici, la fel ca și premierul Marii Britanii, premierul Olandei  sau astăzi, Emmanuel Macron le oferă o siguranță israelienilor de rând și, mai ales, prezența militară a americanilor în Marea Mediterană. La fel, o siguranță că acest război va rămâne doar în Israel și Fâșia Gaza și nu vor mai fi implicate și alte țări cum ar fi Iranul sau Libanul. Oamenii sunt totuși îngrijorați de faptul că vine această ofensivă terestră și că finalul este destul de departe. Astăzi s-au auzit alarme din nou, inclusiv aici, în Tel Aviv. Cinci persoane au fost rănite după ce fragmente de metal din rachetele distruse de Iron Dome au căzut în Tel Aviv și împrejurimi."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Exclusiv Observator » Încrederea israelienilor în guvernul lui Beniamin Netanyahu, la cel mai scăzut nivel după atacurile Hamas. Corespondență Observator din Israel